Sultanahmet meydanında gerçekleşen ve birçok kişinin ölümüne neden olan bombalı eylemin ardından Beyaz Gündem’de değerlendirme de bulunan Araştırmacı Yazar Psikolojik Danışman Aysu Demirel’in gündeme getirdiği terör eylemleri ardından kriz durumuna ilişkin psikolojik danışmanlık hizmetlerinin verilmesine ilişkin konu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ifadeleriyle Türkiye gündemine yeniden geldi.

Partisinin bu haftaki grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu şunları kaydetti;

AKSAYAN EĞİTİMLER TELAFİ EDİLECEK

Başbakan Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitime ara vermek durumunda kalan öğrenciler için aksayan eğitimleri telafi eğitimi ile tamamlayacaklarını kaydetti. Bu bağlamda her bir öğrencinin velisinden iznin alındığını kaydeden Başbakan Davutoğlu, ilk aşamada yaklaşık 15 bin öğrencinin telafi eğitimi aldığını da aktardı.

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ SUNULACAK

Terör eylemleri nedeniyle mağdur olan öğrencilere yönelik rehberlik hizmetleri ve psikolojik danışmanlık hizmetlerine de önem verdiklerini kaydeden Başbakan Ahmet Davutoğlu, öğrenci ve öğretmenler için rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetinin sunulacağına dikkati çekti. Bu bağlamda Davutoğlu, her türlü adımın atılacağını ifade ederken, bu olumsuz sürecin telafisi için desteğini esirgemeyen vatandaşlara teşekkür etti. Davutoğlu, "Allah’ın izniyle sizlerle birlikte aşamayacağımız hiçbir engel yok. Çocukların eğitimi için mücadele eden aileler, velilere, öğretmenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

TERÖRİSTLER OKULLARA BOMBA ATTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, teröristlerin okulları da hedef aldığını kaydederken, "Terörist hayata, cana, huzura düşmandır, ne kadar acımasız olursa o kadar başarılı olacağına inanır. Okul bahçesine bomba atacak kadar bunlar merhametten, vicdandan yoksundurlar ve sadece nefret diliyle konuşmaktadırlar. Bu nefret dilinin adı PKK’dır. Okul bahçesindeki öğrencilere bomba atacak kadar insanlıktan çıkmış bu zihniyet mutlaka kaybedecektir” ifadelerini kullandı.

TERÖRLE MÜCADELEYE DEVAM

Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı konuşmada alçakça insanlığı hedef alan teröristlerle mücadelenin de süreceğine vurgu yaptı. Davutoğlu, “Bugün terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonların amacı, bu insanlık dışı zihniyeti bu ülkeden kökten söküp atmaktır. Çözüm süreci makul bir çizgide ilerlerken, vatandaşlarımız huzur ve refahın tadını çıkarırken, bölgeye yatırım ütüne yatırım yapılırken yüzünü teröre çevirenler yaptıklarının hesabını hiçbir zaman veremeyeceklerdir ama biz onlardan bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Bu ihanet şebekesiyle sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Silopi’de hayat normale dönmeye başladı. İnşallah bu bahar Türkiye’nin her yerinde terörsüz, şiddetsiz bir bahar olacaktır. Bu ülkenin her köşesinde güvenliği sağlayacak, huzuru ve güvenliği tahkim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLARA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Psikolojik Danışmanlık ve rehberlik hizmetlerine olan ihtiyacın, terör eylemlerinin arttığı bu dönemlerde daha fazla olduğunu kaydeden Demirel, Beyaz Gündem aracılığıyla gündeme getirilen bu konu hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da vurgu yapmasını teşekkür ve memnuniyetle karşıladığını paylaştı.

Demirel, kriz durumlarında PDR’nin görevlendirilmesi gerektiğini ve öncelik olarak ise eğitimi terör nedeniyle aksayan öğrencilere psikolojik danışmanlık ve rehberlik desteği verilmesi gerektiğini vurgulamıştı.