Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Eko İnşaat İlkokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Kış mevsimi öncesi belediyenin yoğun iş temposunun yaşandığı günlerde okul ziyaretlerini ihmal etmeyen Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş’un gelişimi noktasında faydalı hizmetler sunmak için öğretmenlerin de görüş ve önerilerini almaya devam ediyor. Yatırım ve projelerle şehrin değişimine öncülük eden Belediye Başkanı Feyat Asya, eğitim alanındaki faaliyetleri de sürdürüyor. Başkan Asya, bu kapsamda Eko İnşaat İlkokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle buluştu.

Okul Müdürü Zahir Alme ve öğretmenler tarafından karşılanan Başkan Asya, okulun genel durumu ile ilgili bilgi aldı. Eğitim kurumlarına imkanlar dahilinde destek verdiklerini belirten Başkan Asya, bu alandaki çalışmalarını devam ettireceklerini ifade etti.

Daha sonra öğretmenler odasını ziyaret eden Başkan Asya, okulda görevli öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlere belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Asya, kendilerinin fikir ve önerilerini aldı.

Yapılan ve uygulanmakta olan projeleri anlatan Başkan Asya, bu şehrin köklü sorunlarının çözümü noktasında ciddi bir mesafe kat ettiklerinin altını çizdi. Proje belediyeciliğini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Feyat Asya, bu kapsamda dev projeleri hayata geçirdiklerini ve vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi. Altyapı gibi süreç isteyen ve meşakkatli projeleri başlattıklarını ifade eden Başkan Asya, bu konuda vatandaşlardan sabırlı olmalarını ve destek vermelerini beklediklerini, girmiş oldukları zorlu dönemin ardından hep birlikte feraha ulaşacaklarını sözlerine ekledi.

Yol, kaldırım, çevre temizliği, altyapı ve üstyapı gibi belediyelerin asli görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Asya, bunlarla beraber sosyal belediyeciliğin de gereğini yaptıklarını vurguladı.

Çocukların, gençlerin ve bayanların bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak için Bilgi Evleri projesini başlattıklarını ifade eden Asya, bu kapsamda 2 bilgi evini hizmete sunduklarını, 3 bilgi evinin de ihale edildiğini kaydetti.

Başkan Asya, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmanın ardından, onların sorularını yanıtlayarak taleplerinin yapılması hususunda talimatlar verdi.

Öğretmenlerle yapılan görüşmenin ardından öğrencilerle buluşan Başkan Asya, hayata dair kendilerine tavsiyelerde bulunarak, eğitim hayatlarında başarılar diledi. Başkan Asya, alanlarında başarılı olan öğrencileri de ödüllendirerek okuldan ayrıldı.