Balıkesir’in Kepsut ilçesinde Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı Finans Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri açıldı. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, açılış töreninde yaptığı konuşmada kurulan hayalleri tek tek gerçekleştirdiklerini söyledi.

Balıkesir’in Kepsut İlçesinde iki yıllık Finans Bankacılık ve Sigortacılık bölümü açıldı. Açılışa Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kerim Özdemir, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ile vatandaşlar katıldı. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ise Balıkesir Üniversitesi ile yaptıkları görüşmelerin neticesini almaktan mutlu olduklarını söyledi. Başkan Cankul, "Balıkesir’in vefalı yurdu Kepsut’ta iki yıllık Yüksekokul ve buna bağlı olarak Finans Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü açıyoruz. Gelecek yıl Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü açılacak olup önümüzdeki yıllarda da toplam 6 bölüm olarak eğitim ve öğretime devam ederek çok sayıda genci ilçede ikamet ettireceğiz" dedi.

Eğitim-öğretim görecek gençlerin ekonomik yaşama canlılık getireceğini belirten Başkan Cankul, fakülteleri ilçeye kazandırmak için yoğun mesai harcayan Balıkesir AK Parti Milletvekili Kasım Bostan’a, BAÜN Rektörü Prof.Dr Kerim Özdemir’e ve BAÜN yönetimine teşekkür etti.