Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, beden eğitimi öğretmenlerini 'Okul Sporları' konusunda bilgilendirdi.

Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı açılış konuşmasını yaptı.
Yeni eğitim ve öğretim yılı içerisinde sportif faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirten İl Müdür Seyit Ahmet Bağcı, ”Okul sporlarını geliştirmek için beden eğitimi öğretmenlerinin bilgilendirildiğini ifade ederek, " 2013 – 2014 yılında Adıyaman’daki birlik beraberlik gerek Milli Eğitim Müdürümüzün bizlere desteği gerekse sizlerin gayreti ve okul müdürlerinin gayreti sayesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Diyarbakır’dan sonra bölge olarak 2’ınci olduk. ve Şahsıma Bakanlığımız bu başarıdan dolayı “Dünya Basketbol Şampiyonasına” davet etti ve sizlere Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Başkanlığında Beden Eğitimi Öğretmenlerimize ve Okul Müdürlerine teşekkür ediyorum. Bağcı; Adıyaman ilinde olan birlik ve beraberlik gerek okul sporlarında gerekse okullarımızdaki katılımda nüfusumuza göre büyük bir başarı sağlanmıştır. Bu başarıda en büyük başarı Öğretmenlerimizin ve Okul Müdürlerimizin Bu yıl okul sporlarına daha fazla katılım olacağını tahmin ediyoruz. Bizde elimizden geldiğince gerek okul sporları gerekse kulüpler bazında destek olmaya çalışıyoruz. Verilen imkânları daha fazla sunmak istiyoruz" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise konuşmasında, "İnşallah bugünkü toplantı hayırlara vesile olur. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında çok güzel diyalogumuz var. Gençlik Spor İl Müdürlüğü çok güzel projelere adım attı. Bunlardan bir tanesi Seyyah Bizim İller. Çok sayıda öğrencimiz gezilere iştirak etti. Bunun ilimize pozitif katkısını dillerle ifade etmenin imkânı yok. İzcilik branşında beden eğitimi öğretmenlerimizin el atması her okulda bir izcilik branşının kurulması ve aynı zamanda tüm okullarımızın sportif faaliyetlerine katılmalı." diye konuştu.