İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Bingöl ilinden Karabük’e gelen ilk grup törenle uğurlandı.

İller arasındaki kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği proje kapsamında cuma günü Karabük’e gelen Bingöllü öğrenciler kentte bulundukları iki gün boyunca, KARDEMİR gezisi, Kent gezisi, Kardemir Karabüksporlu futbolcularla sohbet, Safranbolu gezisi ve film gösterisi gibi aktivitelerde bulundular.

Kent meydanında düzenlenen uğurlama törenine Vali Kemal Çeber, Karabük Valiliği Hukuk Müşaviri Numan Tahir Şimşek, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay katıldı.

Uğurlama töreni öncesinde Vali Kemal Çeber’i makamında ziyaret eden öğrenci temsilcileri, Karabük’e gelmekten son derece mutlu olduklarını ve Karabük’ü çok sevdiklerini ifade ederek, hazırlanan gezi programında olmamasına rağmen kendilerini kırmayarak hayatlarında ilk kez Süper Lig maçını canlı izleme fırsatı verdiği için Vali Kemal Çeber’e arkadaşları adına teşekkür ettiler.

Uğurlama töreninde konuşan Vali Çeber, “Buradaki gençler kadar ben de mutluyum, bütün Karabüklülerin de böyle olduğunu düşünüyorum. Genç arkadaşlarımızı bu projeyi başlattığımız andan itibaren dört gözle bekliyorduk. Çok güzel iki-üç gün geçirdiler ve bizlere de çok güzel günler geçirttiler. Belki hayatlarında ilk kez bazı duyguları yaşadılar. KARDEMİR gezisinde Vali Amca bizi maça götür tezahüratı yaptılar ve bizde ayarladık hep beraber maça gittik. Kardemir Karabükspor yüz tane yeni taraftar kazandı. Ayakları da bize uğurlu geldi, galibiyet aldık. Safranbolu’yu gezdiler, KARDOFF’un faaliyetlerine katıldılar, fabrikamızı ve kentimizi gezdiler, sinemaya gittiler. Biz onları bir aile gibi karşıladık, zaten biz büyük bir aileyiz. Bu bir kardeşlik köprüsü, biz gideceğiz onları ziyaret edeceğiz, onlar sık sık gelip bizleri ziyaret edecekler. Birbirimizi daha yakından tanıyacağız, birbirimizle daha sıkı ilişkiler kuracağız. Samimiyetle söylüyorum ben çok duygulandım. Karabük’e geldiğim günden beri geçirdiğim en güzel 2-3 günden birisi oldu. Kızlarımızın, oğullarımızın gözlerindeki bu ışıltıyı görmek beni son derece mutlu ediyor. Geldikleri için hepsine çok teşekkür ediyorum, onları çok seviyoruz, onlarla birlikte olmaktan çok mutlu oluyoruz. Evlerinize döndüğünüzde hem benim hem de burada gördüğünüz ağabeyleriniz, ablalarınızın selamlarını, ailelerinize, arkadaşlarınıza götürün, Karabük’e davet ettiğimizi iletin. Ayaklarınıza sağlık, hepinize sağlıklı, mutlu, başarılı bir ömür diliyorum.” diye konuştu.

Törenin ardından öğrenci grubu karayolu ile Bingöl’le hareket etti. Proje kapsamında 20 Ekim 2017 cuma günü ikinci grup öğrenci Karabük’e gelecek.