Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törenle 2016-2017 Cambridge Sınavlarına katılan öğrencilere törenle sertifikaları verildi.

GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan “Kurumlarımızda yabancı dil eğitimi önemli bir yer tutmakta ve Cambridge gibi uluslararası seviye belirleme sınavlarında alınan sonuçlar elbette uygulanan eğitimin başarısını gözler önüne sermektedir” dedi.

2016-2017 Eğitim öğretim yılında düzenlenen Cambridge Sınavlarına katılan öğrenciler Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında törenle sertifikalarını aldı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında Cambridge Young Learners sınavlarına Starters kategorisinde 30 öğrenci, Movers kategorisinde 31 öğrenci ve Flyers kategorinde de 48 öğrenci olmak üzere toplam 109 öğrenci katıldı. Düzenlenen törende yabancı dil eğitiminin önemini anlatan GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilecek dil eğitimiyle ilgili yeni uygulamalar hakkında da bilgiler vererek, "Son dönemde yaşanan sınav sistem değişiklikleri bize şunu göstermiştir ki, çocuklarımızı en donanımlı şekilde yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları yüksek akademik başarısının yanında spor, sanat ve yabancı dil eğitimini en üst seviyede yapmayı kendine hedef koymuş ve yol haritasını bu vizyon üzerine belirlemiştir. Bundan sonra inşa edilecek okullarımız da bu hedef göz önünde tutularak inşa edilecektir. Yabancı dil eğitiminde en çok önem verdiğimiz konu dış değerlendirme ölçekleridir. Lise kısmımızda 2012 yılından beri faaliyet gösteren Cemil Alevli Koleji Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı uygulamakta, öğrencilerine yurt dışında tescil edilen ve tüm dünyada geçerli olan bir diploma alma imkânı sunmaktadır. Bugün sertifikalarını dağıtacağımız Cambridge sınavları da çocuklarımızın 4 temel dil becerisi olan okuma, yazma, konuşma ve dinleme alanlarında kendi yaş gruplarındaki seviyelerini göstermektedir. Ayrıca tüm okulu kapsayacak bir akreditasyon sistemi üzerinde çalışmalarımız başlamıştır. Öğretmenlerimiz düzenli olarak denetlenecek ve yaşam boyu öğrenme felsefesiyle sürekli olarak eğitim alacak ve kendilerini geliştireceklerdir. Bu sayede de okullarımızdaki yabancı dil eğitimi her yıl daha ileriye gidecektir” şeklinde konuştu.

“21. yüzyıl dünyasının olmazsa olmazı birden çok yabancı dil"

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Yabancı Diller Direktörü Crıstına Gültekin uygulanan sınav sisteminin yararlarını ve dil eğitiminde uygulanan sınavların önemine dikkat çekerek, "İngilizcenin bir dünya dili olarak zorunluluk haline geldiği günümüzde öğrenim sürecinin dünya standartlarına göre ölçme ve değerlendirmeye tabii tutulması artık çok doğal. Avrupa ortak dil programı çerçevesince belirlenmiş dil seviyeleri A1 başlangıç düzeyinden C2 uzmanlık düzeyine kadar uzanıyor. Bu düzeylerde kişinin İngilizce bildiğini kanıtlayan uluslararası geçerli bir belgeyi alması uluslararası geçerliliği olan bir yabancı dil sınavında başarılı olmasıyla mümkündür. Bu sebeple Gaziantep Kolej Vakfı Özel okulları olarak her yıl Cambridge Üniversitesi Sınav Değerlendirme kuruluşu işbirliği ile yapılan Cambridge sınavlarına farklı seviye gruplarında katılmaktayız. İngilizce öğrenimi uzun ve önemli bir süreçtir. Çocuklarımızın bu eğitime erken yaşta başlaması büyük bir şanstır. Bu süreçte her seviyede ölçme ve değerlendirmenin yapılabilmesi çok önemli bir ayrıcalıktır. Bu sınavlar yabancı dil eğitiminde esas olan dinleme-konuşma/okuma-yazma gibi dört temel beceriyi ölçmektedir. Sınavlar bizim dışımızda Cambridge Üniversitesi’nin Türkiye yetkilisi olan kuruluşların görevlendirdiği gözetmenler tarafından uygulanmaktadır. Yine Cambridge Üniversitesi tarafından yetkilendirilmiş bağımsız öğretmenler tarafından konuşma becerileri ölçülmektedir. İngiltere’ye gönderilerek değerlendirmeleri yapılmaktadır. Bugün burada dünyanın dört bir yanında düzenlenen Cambridge English sınavlarına giren ve kendi yaş grupları içinde başarılar elde eden öğrencilerimizi kutlamak için bulunuyoruz. İngilizce eğitiminde başarıyı teşvik eden, öğrencilerimizin uluslararası platformda seviyeleri gösteren ve yine uluslararası geçerliliği olan bu sınavlara geçtiğimiz yıl üç kategoride katıldık. Bu seviyeler Starters / Movers ve Flyers düzeyleridir. 2017-2018 Eğitim öğretim yılında bu seviyelerin devamı olan Ket ve Pet düzeylerinde de katılım sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları okul idareci ve öğretmenleri tarafından törenle verildi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında uygulanan yabancı dil eğitiminden memnun olduklarını ifade eden öğrenci velileri de her geçen yıl çocuklarında ki yabancı dil gelişiminin bu tür sınavlarla denetlenmesinin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek GKV Özel Okulları idareci ve öğretmenlerine teşekkür etti.