Namık Kemal Üniversitesi NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi ile Rusya Kimya Teknolojileri Üniversitesi arasında öğrenci değişimlerini de içeren bir ortaklık anlaşması imzalandı.

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi ile Dmitry Mendeleev Rusya Kimya Teknolojileri Üniversitesi arasında Bilimsel İş Birliği Çerçeve Anlaşması imzalandı. Rusya Kimya Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alexander Majouga ile Moskova’da bir araya gelerek iki üniversite arasında iş birliği yapılması konusunda el sıkıştıklarını söyleyen NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, bilimsel işbirliğinin kapsamının belirlenmesinin ardından NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile Dmitry Mendeleev Rusya Kimya Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alexander G. Majouga arasında gerekli yasal izinler alındıktan sonra resmi bir protokolün imzalanması planlanıyor” dedi.

Kimya teknolojileri arasında saygın bir yeri bulunan Mendeleev Üniversitesi ile NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi arasında yapılacak iş birliğinin neleri kapsayacağı konusunda da bilgiler veren Prof. Dr. Tecer, “İş birliği, öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve bölgemiz açısından önemli katkı sağlayacak. Ortak bilimsel ve teknolojik çalışmaların yapılabileceği bir anlaşma zemini oluşturuldu. Kimya, çevre teknolojileri, nano teknoloji, biyomedikal ve multidisiplinler arası AR-GE çalışmaları, lisans ve lisan üstü seviyesinde öğrenci değişimleri, ortak laboratuvar kurma ve laboratuvar alt yapılarından faydalanma gibi pek çok alanı içeriyor. Anlaşmanın imzalanmasına müteakip Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde Kimya Mühendisliği ile Malzeme Mühendisliği olarak iki yeni bölümün açılması için gerekli girişimlere başlanacak ve laboratuvar alt yapıları hızla tamamlanarak iki üniversitenin deneyimlerini birleştirecek şekilde hem eğitim öğretimde hem de bilimsel araştırma projelerine başlanması planlanmaktadır” diye konuştu.

Bölgenin sanayi potansiyelinin farkında olduklarını, endüstrinin ihtiyaç duyacağı kaliteli mühendislerin yetiştirilmesine ve yine sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda AR-GE çalışmalarının yapılmasına önem verdiklerini belirten Tecer, bu iş birliği ile Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin bilgi üretme, paylaşma ve yaygınlaştırma konusunda uluslararası gelişmeleri takip ederek daha iyi bir konuma gelebileceğini kaydetti.

Bu iş birliğinin kurulmasında NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in olur ve desteklerini aldığını ifade eden Tecer “Sayın Rektörümüze bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum ve Mendeleev Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Majouga’ya, Kimya Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eldar Magomedbokov’a teşekkür ediyorum. Bu bilimsel işbirliğinin fakültemiz, üniversitemiz, öğrencilerimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.