Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyet Ortaokulu’na 24 derslikli ek bina yapımı için başlatılan çalışmalar devam ederken, öğrenci velileri derslik sayısının artırılmasını istedi.

Kdz. Ereğli ilçesinde 1959 yılında yapılan ve eğitim kalitesi en yüksek okulların başında gelmesi nedeniyle öğrenci yoğunluğunun yaşandığı Cumhuriyet Ortaokulu’na 24 derslikli bina yapımı için çalışma başlatıldı. Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından 2 bin 700 metre kare arsası milli eğitime bağışlanan arsada zemin etüt çalışmaları yapılıyor.

2 bin 600 öğrencinin eğitim gördüğü okulun 5. Sınıfındaki 700 öğrenci fiziki yetersizlik nedeniyle geçici olarak Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim öğretim görürken, 6, 7 ve 8. Sınıflardaki 2 bin öğrenci ise ikili olarak Erdemir Lojmanları mevkiinde ki ana binada ki 28 derslikte eğitim-öğretim görüyor.

24 Derslikte yetmeyecek

Çocukları Cumhuriyet Ortaokulu’nda eğitim-öğretim gören veliler ise yeni yapılacak 24 dersliğin sorunu çözmeyeceğini görüşünde. Öğrenci velileri Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından verilen arsanın 34 ve daha fazla derslikli bir bina yapımına müsait olduğunu belirterek, projenin büyütülmesi gerektiğini vurguladı. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun bu konuda devreye girerek projenin büyütülmesini sağlamasını isteyen öğrenci velileri “Cumhuriyet Ortaokulu Ereğli’nin en köklü okulu. Eğitim kalitesi olarakta şu anda en ön sıralarda yer alıyor. Dolayısıyla bu okula talep fazla ancak fiziki şartlar yetersiz. Şu anda 24 derslikli bina yapımı için çalışma başlatıldı. Mevcut duruma göre belki rahatlama sağlayacak ama sorunu çözmeyecek. 24 dersliğe bir 12 derslik daha eklenmesi Cumhuriyet Ortaokulu’nun bina sorununu tamamen ortadan kaldıracaktır. Bölge milletvekillerimizden bu konuda yardım bekliyoruz” dedi.

2018 yatırım programına alınan Cumhuriyet Ortaokulu’nun Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından 2018’de ihaleye çıkarılıp yapımına başlanması planlanıyor.