DİKA 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Siirt’te “Polis Eşleri Kaynaşma, Yardımlaşma Derneği” tarafından sunulan “Etkili İletişim, Stres Yönetimi ve Motivasyon Eğitimi” adlı proje başarılı bulunarak imzalandı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, iş hayatı ve sosyal hayat içerisinde iletişim eksikliğinden kaynaklanabilecek yanlış anlaşılmalar ve olumsuzlukların ancak ortak bir anlayışla çözülebileceğini söyledi. Günlük yaşantımızda kullanılan dil ve sözcüklerin bütün davranışları nasıl etkilediğini, çalışma hayatında meydana getirdiği değişikliğin farkına varabilmenin çok önemli olduğunu belirten Altındağ, “Bu bağlamda Emniyet mensupları ve ailelerinin halkla ilişkilerini sağlam temellere oturtmak için gerekli bilgi ve becerileri elde etmelerini sağlamak gerekmektedir. Bu sayede emniyet teşkilatında görev yapan polislerin ve ailelerinin hem kendi aralarında hem de yöre halkı ile iletişim kalitesi artacaktır” dedi.

“Siirt’te yöre halkı ile kaliteli iletişim kurulması sağlanacak”

Altındağ, “Bu projeyle ‘Polis Eşleri Kaynaşma, Yardımlaşma Derneği’ üyelerine verilecek olan ‘Etkili İletişim, Stres Yönetimi ve Motivasyon Eğitimi’ neticesinde dernek üyelerinin eşlerinin görevli bulunduğu Siirt’te yöre halkı ile kaliteli iletişim kurulması sağlanacaktır. Böylece Ajansımızın teknik desteği kapsamında eğitim gören dernek üyeleri ile birlikte Siirt emniyet teşkilatında görev yapan eşleri, halkla ilişkilerinde daha duyarlı hale gelecek olup, iletişimin kalitesi ile birlikte sunulan hizmetin de kalitesinin artması hedeflenmektedir” diye konuştu.