Mesleki Yeterlilik Kurumu Ulusal Yeterlilik Sistemi Belge Zorunluluğu Teşvik ve Destekler konulu bilgilendirme semineri Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda (DTSO) gerçekleştirildi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin Karaman, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, MYK Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya ve MEYBEM Genel Müdürü Saygın Baban’ın katıldığı toplantıya çok sayıda şirket yetkilisi de katılımda bulundu. Seminerin açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Ahmet Sayar, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen mesleklere ilişkin tebliğin 26 Eylül 2017 tarihli ve 30192 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Sayar, söz konusu tebliğ ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu getirilen meslek sayısının da 48’den 81’e çıktığını söyledi. Yayınlanan tebliğe göre birçok meslekte MYK Mesleki Yeterlilik belgesi olmayan kişilerin tebliğ tarihinden itibaren on iki ay sonra çalıştırılamayacaklarına değinen Sayar, belge zorunluluğu kapsamında yer alan meslekleri yapan kişilerin, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için, MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kurumlarına başvurmaları gerektiğini kaydetti.

Seminer açılış konuşmalarından sonra MYK Daire Başkanı Mehmet Ordukaya ve TOBB MEYBEM Genel Müdürü Saygın Baban’ın yapmış olduğu bilgilendirme sunumuyla sona erdi. Yetkili kurumlar tarafından düzenlenen teorik ve uygulamalı sınavlarda başarılı olan kişilere mesleki yeterlilik belgesi verilecek.