Nevşehir’de daha kaliteli bir eğitim için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında törenle ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ imzalandı.
Nevşehir Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen imza törenine; Vali Mehmet Ceylan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Meydan ile davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Osman Şimşek, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile gerçekleştireceğimiz bu protokol sayesinde ilimizde görev yapan öğretmenlerimiz üniversitemizin imkânlarından istifade edebilme, araştırma yapabilme ve akademik kariyer açısından kendilerini geliştirme imkanı bulacaklar. Bütün bunların sonunda ise öğrencilerimizin hedeflenen ve belirlenen kaliteli eğitimi almaları sağlanacak” dedi.
Kaliteli eğitim ile daha kaliteli öğrenci yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, ‘Eğitim, ülkemizde çok önemli sorunlardan biri. İmzalanan bu protokol ile bu sorunları çözmek adına daha kaliteli bir eğitimle daha kaliteli öğrenci sayısını artırmak en önemli amacımız” diye konuştu.
Eğitimde kaliteyi artırmak adına üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye devam edeceklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Biz öğretmenler olarak dünyanın en zor işini yapıyoruz. Çünkü bizler bir cümlemiz ile bir çocuğu yanlış yola yönlendirebileceğimiz gibi, yanlış yolda olan bir çocuğu da doğru yola yönlendirebiliriz. Böylesine zor bir işi gerçekleştiriyoruz ve kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Biz Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak şehrimizde bulunan özel ve kamu sektörüyle daima diyalog içerisinde şehrin lokomotifi olmaya çalıştık. Yeni kurulan bir üniversite olarak imkânlarımız ölçüsünde, şehrimizin her alanda kalkınması ve eğitimde kaliteyi arttırmak adına üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder’ sözüyle konuşmasına başlayan Vali Mehmet Ceylan ise eğitimin önemini vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Meydan’ın katılımcılara ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ konusunda yaptığı sunum ile devam eden tören, Vali Mehmet Ceylan, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’in protokolü imzalamaları ve verilen kokteyl ile son buldu.