Uşak’ta yaklaşık 40 yıl önce mezun oldukları okullarına yeni Atatürk büstü ve tören alanı kazandırdılar.

Uşak merkez Hasan Hilmi İlkokulu mezunlarından Nurullah Varol 40 yıl önce mezun olduğu ilkokuluna ziyaretinde yenilenmesi gereken Atatürk büstü ve tören alanı için önderlik yaparak Hasan Hilmi İlkokulu mezun arkadaşlarına ulaşarak imece usulü ile okullarına destek oldular.

Yıllardır Uşak’ta spor için hizmetlerde bulunan Nurullah Varol, her şeyi devletten beklemek yanlış diyerek eski mezun arkadaşları ile okulumuza vefa borcumuzu ödemek istedik diyerek şunları dile getirdi; “Maddi olarak katkıda bulunmasam da manevi önderlik yaparak mezunların katkıları ile bu görevi yerine getirdik. Söz konusu bu şirin şehrime hizmet benim için kutsaldır. Nerede olursa olsun Uşak iline hizmet için varım. Okulumuza yapılan Atatürk büstü ve tören alanı için katkıda bulunan yine okulumuz mezunu ve işadamı Serdar Varol’a ayrıca teşekkür ederiz.” Dedi.

Okulun emeklilerinden öğretmen Ömer Öztürk’te, okulunu unutmayarak katkıda bulunan öğrencilerimle gurur duyduğunu dile getirirken; “Her insanın bu girişimlerden çekinmemeleri gerekir. Hasan Hilmi İlkokulu Uşak ilini en iyi temsil eden köklü bir okuldur. Görev yaptığım yıllarda öğrencilerimiz için okulumuzun boyasını, tadilatlarını diğer öğrenmen arkadaşlarla kendimiz yapardık. Şimdi ise böyle vefalı öğrencilerin yetiştiği görmek bizlere ayrı bir gurur verdi. Hasan Hilmi’nin eğitimde başarılarıyla aynı doğrultuda devam edeceğini inanıyorum.” Dedi.

Hasan Hilmi ilkokulu Müdür Yardımcısı Fatma Akkanat katkıda bulunanların adına Nurullah Varol ve Serdar Varol’a okulda plaket vererek teşekkür etti.