Hangi dil olursa olsun yabancı bir dil öğrenmek her zaman zordur ve uzun zaman alır. Bu yüzden insanlar yeni bir dil öğrenmek için mümkün olduğunca erken yaştan eğitim almaya başlamıştır. Hatta küçük bir çocukken birçok aile çocuklarını dil okullarına göndermektedir. Hangi dil olursa olsun bir dil öğrenmek istiyorsanız çok çaba sarf etmek ve bunun için  uzun bir zaman ayırmak gerekmektedir.  Peki özellikle Farsça dili öğrenmek için ne yapmak gerekir ve bu dili öğrenmek ne kadar kolaydır? İşte size cevabı:

Alfabeyi Tanıyın ve Harfleri İyice Öğrenin


Farsça dili Arap alfabesi kullandığı için öncelikle alfabesi; harfleri ve sesleri öğrenmek için uzun bir zaman harcayın. Bunları iyice öğrenmek farklı bir alfabe alışmak farklı bir alfabe kullandığınız ve alışkın olduğunuz için biraz zaman alacaktır. Bu yüzden yeni başlayanlar için alfabeye ağırlık vermek sonrasında da buna uygun bir çalışma planı çıkartmak  sizler için yararlı olacaktır. Eğer dilinizi yeterince geliştirirseniz farsça kitap çevirisi  bile yapabilirsiniz, kim bilir...

Okuma ve Pratik Yapın


Dilinizi belli bir seviyeye getirdiyseniz bol bol okuma yapın. Böylece kelime haznenizi genişletir, farklı cümle yapılarına alışırsınız. Bunu yaparken en başta farsça tercüme desteği de alabilirsiniz. Böylece kendi dilinizde ve farsça dilindeki yazılışları öğrenmeniz, karşılaştırma yapabilmeniz için ve metni dahi iyi bir şekilde anlayabilmeniz için yararlı olabilir.

Bol Bol Dinleme Yapın!


Bir dili öğrenmek istiyorsanız o dili konuşan insanları bol bol dinleyin. Onları anlamaya çalışın. Dinlediğinizden hiçbir şey anlamıyorsanız dahi dinlemeyi bırakmayın. Yolda yürürken, evde işlerinizle uğraşıyorken, otobüste işinize, evinize gidiyorken bunları yaparken kulağınızda hep bir program açık olsun.Böylece kulak alışkanlığı edinir, zamanla da konuşulanları anlamaya başlarsınız.