Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne görev süresi sona eren Prof. Dr. Ramazan Gürbüz’den boşalan göreve Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Refet Karadağ atandı.

Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünde gerçekleştirilen görev teslim törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir ve Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Kaygusuzoğlu katıldı.

Müdürlük görevini Prof. Dr. Karadağ’a devreden Prof. Dr. Gürbüz, görev süresi boyunca kendisine inanıp güvenenlerin yüzünü kara çıkarmamak adına emek sarf ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Karadağ ise Prof. Dr. Gürbüz’e emeklerinden dolayı teşekkür ederek, kendisine olan güveni boşa çıkarmamaya çalışacağının altını çizdi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise enstitülerin, bilimsel çalışmaların gerçekleştirildiği, geleceğin bilim insanlarının ve akademisyenlerinin yetiştirildiği, bu sayede ülkelerin uluslararası alanda tanınırlığının artırılmasına büyük katkısı olan bilim yuvaları olarak tanımlandığını söyledi.

Prof. Dr. Gönüllü, “Yapılan değişiklik bir bayrak yarışı, bayrak değişimidir. Bizler lisansüstü eğitimi çok önemsiyoruz. Enstitüler üniversitelerin temel taşlarındandır. Araştırmacı, eğitimli insanlar buralarda yetişiyor. Adıyaman Üniversitesinin lisans kadar lisansüstü çalışmalarının da odağı bir üniversite olması gayesiyle çalışmamız gerekiyor. Ben yeni görevinde Prof. Dr. Refet Karadağ’a ve emeklerinden dolayı Prof. Dr. Ramazan Gürbüz’e teşekkür ediyorum. İnşallah başarılarımız artarak devam edecektir” dedi.