Bahçeşehir Üniversitesi, CSG Güvenli Okul Projesi çalışmalarını kapsayacak okul güvenliğinin toplum üzerindeki algısını değerlendirmek ve bilimsel veriler ışığında ele almak için 28 Eylül 2016 Çarşamba günü, saat 10.00’da, Bahçeşehir Üniversitesi Senato Salonunda “Güvenli Okul Çalıştayı” düzenleyecek.
“CSG Güvenli Okul Projesi” programının açılış konuşmalarını CSG City Security Group Yönetim Kurulu Başkanı, Bahçeşehir Üniversitesi Özel Güvenlik ve Koruma Programı Genel Koordinatörü Osman Öztürk ile Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın gerçekleştirecek.
İki oturumda yapılacak olan güvenli okul çalıştayına Prof. Dr. Feridun Yenisey, Yrd. Doç. Dr. Berna Güloğlu, Doç. Dr. Murat Dündar, Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Naci Ünal, Prof. Dr. Fatoş Adiloğlu, Yard. Doç. Dr. Mine Özaşçılar, Doç. Dr. Şirin Karadeniz, Figen Fidan, Doç. Dr. Zehra Altınay ve Fahriye Altınay, Doç. Dr. Gökmen Dağlı ve Doç. Dr. Bilge Uzun gibi öğretim üyeleri konuşmacı olarak katılacak.
Bahçeşehir Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde güvenli bir okul ikliminin yaratılması, olası risk ve tehlikelerin önlenmesi, okullarda meydana gelen şiddet, akran zorbalığı, siber akran zorbalığı, bilişim güvenliği ve bağımlılık gibi sorunlara karşı etkin çalışmalar yapılması, son dönemlerde yaşadığımız terör ve şiddet olaylarının da varlığı dikkate alınarak artık zorunlu hale gelmektedir. Yeni eğitim ve öğretim döneminde çocuklarımızın karşılaşabileceği tüm risklerin önceden belirlenmesi, risk haritalarının hazırlanması, okullarda güçlü bir güvenlik algısı ve yapısının oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapılmasının da önemli bir ihtiyaç olduğu değerlendirilmektedir” dendi.