yookartık.com’un kurucusu Mustafa Hamamcı, Sosyal medyanın iş bağlantıları, yeni kişilerle tanışma, uluslararası bağlantılar kurmak gibi girişimciler için önemli bir araç olduğunu söyledi.

Balıkesir’de Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde öğrencilerinin kurduğu İşletme ve Ekonomi Topluluğu ‘Kariyer Günleri’ etkinliği düzenledi. Etkinlikte sosyal medyanın etki alanı ve gücü konuşuldu. Konuşmacı olarak davet edilen yookartık.com’un kurucusu Mustafa Hamamcı, Sosyal medyanın iş bağlantıları, yeni kişilerle tanışma, uluslararası bağlantılar kurmak gibi girişimciler için önemli bir araç olduğunu belirtti.

“Sosyal medyayı doğru kullanmak kişisel gelişime fayda sağlıyor”

Sosyal medyanın insanların hayatının bir parçası haline geldiğini ifade eden Hamamcı, “Sosyal medyayı doğru kullanmak kişisel gelişime büyük katkı sağlar. Sosyal medya; iş bağlantıları, yeni kişilerle tanışma, uluslararası bağlantılar kurmak gibi girişimciler için önemli bir araçtır. Sosyal medyanın insanlar üzerinde etkin yönlendirme gücü var. İnsanlar güne başlarken gündemi sosyal medyadan okuyor. Uyandığımızda ilk yaptığımız şey, sosyal medyada kim ne yapmış ona bakmak. Eğlenmek, duygular anlatılmak istenildiğinde insanlar kendilerini sosyal medya üzerinden ifade ediyor. Bunun doğruluğu tartışılabilir ama gerçekliği yadsınamaz” dedi.

“3 yılda Türkiye’nin en büyükleri arasına girdik”

İyi şeyler yapmak için dört kişi yola çıktıklarını dile getiren Hamamcı, “Sosyal medyanın gücü bizi çok etkiledi. 4 kişi bu alanda ‘iyi şeyler’ yapmak için bir araya geldik. Asıl amacımız insanları eğlendirmek, ama bunu yaparken etik sınırlar belirledik. Prensiplerimizden de şimdiye dek ödün vermedik. İnsanlar paylaştıklarımızı gördüğünde şaşırmalı ve ‘yook artık’ demeli diye düşündük ve bugün Türkiye’nin en büyük sayfalarından olan projemizin adını da ‘yookartık’ olarak belirledik. Kısa bir sürede Türkiye’nin en büyük sayfaları arasına girdik. Üç yıl gibi kısa sürede Türkiye’nin en büyükleri arasına girmek gerçekten kayda değer bir başarı oldu. Bu başarıyı ise başta istikrar, yenilik ve takipçilerimizle olan sıkı iletişimimiz sayesinde başardık” şeklinde konuştu.

Sayfanın adıyla bir de kitap yayınladıklarını belirten Hamamcı, kitabın içeriğinde ise hikâyeler, kişisel gelişim ve ilginç bilgilerin yer aldığını anlattı. Konferansın sonunda Hamamcı’ya plaket verildi.