Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, düzenlenen törenle ’Beyaz Önlük’ giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attı.

HRÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen törene Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Yeni, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. M.Tahir Güllüoğlu, öğretim üyeleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının açılışı ve beyaz önlük giyme etkinliğinin açılışında konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Yeni, “Bu yıl aramıza katılan öğrencilerimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında birer hekim olarak bu topluma hizmet edecekler. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Programın açılışında söz alan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, yeni akademik yılın hayırlara vesile olmasını temenni ederek başladığı konuşmasında, özellikle göreve geldiğinden beri Harran Üniversitesinin sağlık alanında önemli mesafeler katettiğini belirtti. Osmanbey Yerleşkesinde faaliyete geçen yeni hastane ile birlikte, bölgede var olan sağlık sorunlarını en aza indirdiklerini belirten Rektör Taşaltın, “Burada eğitim gören tüm hekim adaylarımıza en iyi eğitimi vererek mezun etmek için çaba sarf ediyoruz. Ama bizim bu çabamız tek başına yetmez. Burada asıl çabayı sizin göstermeniz lazım. Kendinizi en iyi şekilde günümüz şartlarına uygun olarak geliştirmeniz gerekiyor. Bizler her zaman sizin yanınızda olacağız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından ’Beyaz Önlük’ giyme törenine geçildi. Tüm öğrencilere önlük giydirilmesinin ardından çekilen toplu fotoğrafla tören sona erdi.