Kütahya’nın Domaniç ilçesinde Jandarma Trafik ekipleri tarafından okul servis şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Servis şoförlerinin tamamının katıldığı seminer Hisar İlkokulunda düzenlendi. Seminerde Tavşanlı İlçe Jandarma Trafik ekiplerinden Astsubay Ahmet Peltik ve Uzman Çavuş Selim Erdoğan, okul servis şoförlerine uymaları gereken kuralları anlattı.

Jandarma Astsubay Ahmet Peltik, Domaniç ilçesinde taşıma şoförlerinin işini iyi yaptığını, bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını belirti.

Domaniç İlçe Jandarma Komutanı Ali Çelik "Domaniç’te bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadık. Ama bu seminer sayesinde kazasız belasız bu eğitim ve öğretim dönemini de atlatmamız gerek. Tavşanlı Trafik jandarma ekiplerimiz bu konuda arkadaşlarımızı bilgilendirdi. Yapılması gereken kurallar ve yapılmaması gereken, uymaları gereken kuralları anlatıldı. Örneğin, servis araçlarının bakım ve onarımı 6 ayda bir yapılacak, taşıtların cinsine göre Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre periyodik muayeneleri düzenli takip edilecek. Öğrencileri güvenli bir şekilde araca bindirmek ya da indirmek için trafik de dikkate alınarak uygun yer seçilecek. Öğrenciler araca bindiğinde kapı kapatılacak. Öğrencilerin belirlenen güzergâhlar dışında farklı yerlerde inme veya alışveriş ve benzeri nedenlerle aracı durdurma talebi kabul edilmeyecek. Servislerde öğrenciden başka kişiler taşınmayacak gibi kurallar anlatıldı" dedi.

Seminere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, İlçe Jandarma Komutanı Ali Çelik, Tavşanlı Trafik Jandarma Ekipleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şentürk, Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Sami Tanrıkulu ve Servis şoförleri katıldı.(TY-EFE)