Karabük Üniversitesi (KBÜ) üniversitelerde bilgi teknolojileri konusunda ilgili grupları bir araya getiren Akadamik Bilişim Konferansı’na ev sahipliği yapacak.

Karabük Üniversitesi’nin 5 üniversite arasından seçilerek ev sahipliği yapacağı konferansın bu yıl 20.’si gerçekleşiyor.

Konferans hakkında bilgiler veren Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yüksel Çelik, Akademik Bilişim Konferansı’na üniversitelerin bilgi daire başkanlığı personeli, ilgili bölüm öğrencileri, diğer öğrenciler ve kamu kuruluşundaki bilgi işlem personelleri katılım sağlayacağını söyledi.

Konferansın iki aşamadan oluşacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Çelik, “İlk Aşaması 27-30 Ocak 2018 tarihleri arasında kurslar, ikinci aşaması 31 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında ise konferans gerçekleştirilecek. Birinci aşamadaki kurslarda 45’ten fazla konuda bilişim alanında profesyonel eğitimciler tarafından eğitimleri verilirken, ikinci aşamada ise üniversite öğretim elemanlarının katılacağı konferans yapılacak.” dedi.

Çelik ikinci aşamanın olduğu günlerde Mühendislik Fakültesi’nin giriş katında 50 bilişim firmasının bulunduğu bir stant kurulacağını, konferans süresince standın açık kalacağını ve burada bilişim sektörünün en son teknoloji ürünlerinin tanıtımları ve sunumları olacağını da söyledi.

10 bin civarında ziyaretçi bekliyoruz

Konferansa çok sayıda katılım olacağını düşündüklerini de bildiren Yrd. Doç. Dr. Çelik, şöyle konuştu:

“Geçen yıl bin 500 kursiyer ve 7 bin ziyaretçi katılımda bulunmuş. Biz bu yıl ise 2 bin kursiyer ve 10 bin civarı ziyaretçi bekliyoruz. Konferans yarıyıl tatilinde yapılacak. Böylece dersliklerden, binadan ve KYK yurtlarından daha fazla bir şekilde yararlanacağız. Bu projedeki hedefimiz üniversitemizin büyük bir projeyi yerine getirebilecek altyapıya sahip olduğunu göstermektir. Ayrıca, amacımız Üniversitemizin, Karabük’ün ve turistik değerimiz Safranbolun’nun tanıtımına katkıda bulunmaktır. Gelen misafirlerimize daha iyi yardımcı olmak için Valilik, yerel yönetim, odalar, otobüs firmaları ve otel firmalarıyla görüşmeler içerisindeyiz.”