Kırıkkale Üniversitesinde, Lisans Yerleştirme Sınavı yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla kayıt heyecanı başladı.

25 yılı aşkın süredir süren eğitim-öğretim faaliyetleriyle Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasında yer alan Kırıkkale Üniversitesi, eğitim ve yatırım hamleleriyle büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Öğrenci sayısını her geçen yıl artıran üniversite ÖSYS yerleştirme sonuçları ile toplam 7033 öğrenci öğrenim görmeye hak kazandı

Kırıkkale Üniversitesini kazanan öğrenciler 11-16 Ağustos tarihleri arasında e-devlet üzerinden elektronik kayıt yaptırabilecek. Kayıtlarını e-devlet üzerinden yapan öğrencilerin üniversiteye tekrar müracaatına ise gerek kalmıyor. Kayıtlarını e-devlet üzerinden yapamayan öğrenciler ise lise diplomaları veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ve nüfus cüzdanları ile 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında Kırıkkale Üniversitesi Merkez Yerleşke Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Dairesi Başkanlığında bulunan kayıt bürosuna gelerek kayıt işlemini yapabilecek.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Acil Tıp Teknisyenliği Bölümüne yerleşen öğrencilerin 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında üniversiteye gelerek kayıt yapmaları, özel yetenek sınavı ile üniversiteye yerleşen öğrencilerin ise ilgili fakültelerin (Güzel Sanatlar Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi) web sayfalarından duyuruları takip etmesi gerekiyor.

“Konum olarak avantajlıyız”

Kırıkkale Üniversitesinin coğrafi konumu itibariyle birçok avantaja sahip olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, “Üniversitemiz girişimci ve güçlü bir eğitim kurumu olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Aynı zamanda uluslararası standartlarda eğitim imkânları sunan, mezunlarının kalitesiyle yurt içinde ve yurt dışında tanınan, sektörle iş birliğinde öncü, inovasyon yeteneği güçlü bir eğitim kurumu olarak eğitim ve öğretim vermeye devam etmektedir. Üniversitemizde okumaya hak kazanan ve Kırıkkale Üniversitesi ailesine katılan tüm öğrencilerimizi ve değerli ailelerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.