KOCAELİ(İHA) – Körfez Belediyesi, hizmet içi eğitimler kapsamında personele Fotoğrafçılar Odası iş birliği ile ‘temel fotoğrafçılık’ eğitimi verildi.

Körfez Belediyesi, hizmet içi eğitimlerine devam ediyor. Son olarak Körfez Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile diğer birimlerde görev yapan ve görevi gereği fotoğraf makinesi kullanan personele yönelik ‘Temel Fotoğrafçılık’ eğitimi düzenlendi. Fotoğraf Sanatçısı Raif Çancı tarafından verilen eğitim, 4 hafta sürdü. Eğitimin tamamlanması sonrasında da sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika törenine; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başkan Yardımcısı İsa Taş, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aslı Kuş, Fotoğrafçılar Odası Başkanı İbrahim Şahin ve eğitimleri veren fotoğraf sanatçısı Raif Çancı katıldı. Oda Başkanı İbrahim Şahin, iş birliği dolayısıyla Başkan İsmail Baran’a teşekkür ederken, Başkan Baran da hem Şahin’e hem de Raif Çancı’ya plaket takdim etti.

Sertifika töreni öncesinde konuşan Başkan İsmail Baran, fotoğrafçılığın bir sanat olduğunu, tekniğini öğrenmenin ve eğitimini almanın da önemli olduğunu belirterek, “Personelimize yönelik eğitimlerimiz sürüyor. Kurum içi eğitimlerimizin bir yenisini daha tamamladık. Eğitimimize katkı sağlayan Fotoğrafçılar Odası’nı, hocalarımızı ve eğitim alan personelimizi tebrik ediyorum” diyerek a eğitimi tamamlayan personele sertifikalarını verdi.

Öte yandan Körfez’de ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ konusunda farkındalık oluşturmak adına mahalle muhtarlarına yönelik seminer düzenlendi. Körfez Kaymakamlığı tarafından düzenlenen seminere Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, ilçe müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yanar ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin ve bireylerin daha bilinçli olmasının hedeflendiği seminerde, Derince Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Aile Danışmanı Sevgi Pamuk Şengün, sunumda bulundu. Derince Sosyal Hizmetler Müdürü Adem Çelik’te sunum sonrasında bilgilendirme yaptı. Kaymakam Dr. Hasan Hüseyin Can, seminerin önemine değinerek, katılımın yoğun olması dolayısıyla teşekkür etti.