Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanlığı 2015-2016 eğitim öğretim yılı sene başı toplantısını yaptı.

Çarşamba valilik konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile Maarif Müfettişleri Başkanı Yavuz Bayar’ın yanı sıra il yöneticileri ve müfettişler katıldı.

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Veli Sarıkaya, 2015-2016 eğitim öğretim yılında görev yapacak müfettişlere başarılar diledi.

Maarif müfettişlerine yeni yıl ile ilgili beklentilerini ve hedeflerini aktaran Sarıkaya, “Müfettişlerimizce yapılan çalışmalar, eğitim ve öğretimle ilgili planlamalara önemli katkı sağlamaktadır. Müfettişlerimizin, okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerimize yapacağı mesleki yardım ve rehberliği önemsiyoruz.” dedi.

Geçen eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili değerlendirmeler yapan Yavuz Bayar ise yapacakları görevler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Konuşmaların ardından geçilen toplantıda 2014-2015 öğretim yılında gerçekleştirilen çalışmalar ile 2015-2016 yılında gerçekleştirilmesi planlananlar değerlendirmeleri yapıldı.

Yıllık faaliyet planı ile çalışma usul ve esasları hakkında paylaşımlarda bulunulan toplantıda ayrıca yeni gruplar ve görev alanları tespiti yapıldı.

Yine yeni yılda gerçekleştirilecek rehberlik ve denetim faaliyetlerinin planlaması gerçekleştirildi. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 3’ü yönetici olmak üzere 79 maarif müfettişi görev yapıyor.