Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde Ali Rıza Çevik İlkokulu Türkiye’de ilki gerçekleştirilecek proje kapsamında yıkılarak altına Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Ali Rıza Çevik İlkokulu tarafından işletilecek otopark yapılacak. Otoparkın üstünde bulunacak okul kısmı ise hayırseverler tarafından inşa edilecek.

Şehzadeler Belediyesi tarafından, ilçede eğitimde yapılacak yatırımlar düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Basın toplantısında konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, 2017 yılında Türkiye’de 122 milyar lira ile en büyük bütçenin Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrıldığını belirterek, "2017 yılında 122 milyar lira ile en büyük bütçe Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılmıştır. Bu da toplam bütçemizin yüzde 20’sine tekabül etmektedir. Nesil yetiştirmek medeniyet inşa etmektir. Yarınlarımız olan çocuklarımıza vereceğimiz her anlamda iyi bir eğitim ülkemizi aydınlık geleceğe taşımanın temellerini oluşturacaktır. Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’ın da ifade ettiği gibi değişmez hedefimiz eğitimin kalitesini arttırmaktır. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime ayırdığımız bütçe ekonomik ve iş birliği kalkınma ülkesi üyelerinin eğitimlerine ayırdığı bütçelerden fazladır" dedi.

Manisa’da 15 yılda yapılan eğitim yatırımlarını açıklayan Baybatur, "İktidara geldiğimiz 2002 yılında Manisa’da öğrenci sayısı 231 bin 91 iken 15 senede öğrenci sayımız yüzde 12 buçuk artmış olup, 260 bin 74 olmuştur. Okul sayısı 908 iken bu sayı 15 senede yüzde 25 artmış bin 135’e ulaşmıştır. Yine 2002’de Manisa’da derslik sayısı 7 bin 621 iken bu sayı 15 senede yüzde 65 artmış olup 12 bin 599 çıkarılmıştır. 2002 yılında Manisa’da 10 bin 374 öğretmen varken bu sayı 15 senede yüzde 70 artarak 17 bin 641 olmuştur. 2002’den bu yana 42 olan spor salonu sayısı 96’ya, 409 olan laboratuvar sayısı 652’ye, 268 olan kütüphane sayısı 354’e çıkmıştır. Önümüzdeki günlerde Manisa’nın merkezi Şehzadeler ilçemizde eğitim adına hükümet adına önemli yatırımlara imza atacağız" diye konuştu.

Türkiye’de ilk proje Manisa’da

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde faaliyet gösteren Ali Rıza Çevik İlkokulu da, binanın yetersizliği nedeniyle yıkılacak. Yıkılacak okul binasının altına ise yeni yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Ali Rıza Çevik İlkokulu tarafından işletilecek okul inşa edilecek. Otopark kısmı Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecekken, okul kısmı hayırseverler tarafından, dış peyzaj çalışmaları ise Şehzadeler Belediyesi tarafından tamamlanacak. Projenin en kısa sürede başlaması beklenirken, AK Partili Baybatur, "Ali Rıza Çevik İlkokulunun altına 400 kişilik otopark yapılacak. Bu otoparkı da Manisa Büyükşehir Belediyesine yaptıracağız. Üstünü hayırseverlere yaptıracağız. Dış peyzajını da Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yapacak. Bu otopark yapıldıktan sonra da Şehzadeler Kaymakamlığı ile belediyeler arasındaki görüşmeler neticesinde de bu otopark Milli Eğitim Bakanlığına yani Ali Rıza Çevik İlkokuluna devredilecek. Buradan elde edilen gelir de yine Ali Rıza Çevik İlkokulundaki arkadaşlarımıza kardeşlerimizin hizmetine sunulacak" dedi.

Altı otopark olarak inşa edilecek yeni binada öğrenciler için tüm güvenlik önlemlerinin alınacağını söyleyen Baybatur, "Gerekli güvenlik tedbirleri artık her tarafta alınıyor. Güvenlik tedbirleri alındıktan sonra hiç bir şekilde bir sıkıntı olmayacağını ifade ettik. Burada bunun Manisa’nın merkezi olduğunu, otopark noktasında Manisa’nın çok sıkıntı yaşadığını bunun da Milli Eğitim Bakanlığı olarak çözülmesi gerektiğini çok net bir şekilde ifade ettikten sonra üzerinin hayırseverlerin yapacağı, dışarısının belediye başkanımızın organize edeceği ve altına belediyenin ve ya başkasının işleteceği değil Milli Eğitim Bakanlığına ait olan Ali Rıza Çevik İlkokulunun işleteceği bir sistem kuracağımızı söyleyince gerekli görüşmeler zor da olsa ikna edilerek yerine getirildi" ifadelerini kullandı.

Toplantıya AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve basın mensupları katıldı.