MEB tarafından 2016 Şubat ayı öğretmen atamaları için branşlara göre kontenjanların bu hafta Cuma günü açıklanması bekleniyor. Henüz resmi geçerliliği olmamakla birlikte edindiğimiz bilgilere göre, MEB 2016 Şubat öğretmen atamalarına ilişkin yapılacak branşlara göre kontenjan dağılımı açıklaması 22 Ocak 2016 Cuma günü yapılacak. Resmi işlemlerin yetişmemesi durumunda bir sonraki ilk iş günü olan 25.01.2016 Pazartesi gününe de açıklamanın kaydırılabileceği tahmin ediliyor.

Milli Eğitim Balanlığı'nın yapması beklenen öğretmen atamalarına ilişkin bu açıklama on binlerce öğretmen adayının heyecanla beklediği bir açıklama, bu nedenle çeşitli haber siteleri tarafından öğretmen atamalarına ilişkin kontenjan tahminleri yapılıyor. Ancak henüz resmi bir açıklamanın olmadığı branşlara göre kontenjan dağılımı hakkında en fazla atama yapılması beklenen branşlar sırasıyla şu şekilde; İngilizce öğretmenliği, Sınıf öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği ve Rehber öğretmenlik olması bekleniyor. Bunun yanı sıra Özel Eğitim öğretmenlerinde de ihtiyaç çok olması ve atama bekleyen branş mezunun az olması nedeniyle ataması en kolay bölüm olması beklenirken, adaylar içerisinde tercih yapanların tamamının atanabileceği bir kontenjan verilmesi bekleniyor.

Öte yandan rehber öğretmenlik atamaları için 2015 Eylül öğretmen atamalarında düşük kontenjan ayrılmasına rağmen, 2016 Şubat ayında branşlar arasında ki oransal dağılıma bakıldığında rehber öğretmenlik branşında daha fazla atama yapılması bekleniyor. İngilizce ve Sınıf öğretmenliği branşlarında ise yaklaşık 4.000 civarı bir atama beklenirken Din Kültürü ve Ahlak bilgisi branşında 3750 civarında bir kontenjan tahmini yapılıyor. Öte yandan rehber öğretmen atamalarında çok farklı kontenjan tahminleri yapılıyor olsa da 2500 ve üzeri bir atama kontenjanı ayrılması bekleniyor. Bu branşları ise İlköğretim Matematik öğretmenliği branşına ayrılan kontenjan sayısının takip etmesi bekleniyor.

2016 Şubat Ataması Ne Zaman Yapılacak?

Resmi bir açıklama olmaksızın tarih vermek oldukça güçtür. Ancak geçen sene yapılan Şubat dönemi atamaları dikkate alındığında öngörmek mümkün duruyor. Geçen senelerde uygulanan atama takvimleri dikkate alındığında ise, 29 Ocak 2016 Cuma günü atamaların kesinleşecek olması öngörülebiliyor. MEB tarafından da önceki senelerde takip edilen öğretmen atamaları takvimine benzer bir takvim oluşturulması muhtemel görünüyor.