Bülent Ecevit Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi 2017-2018 etkinlik programını belirledi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi (MEDEM) 2017-2018 eğitim öğretim yılında planladığı etkinlik takvimini kamuoyuna açıkladı. Haftalık ayılık ve dönemlik çalışmalara yer verilen takvimde bu yılda çok önemli etkinlikler yer alıyor. Etkinliklerin tamamını ücretsiz olarak sunun MEDEM’de hüsnü hat ve Osmanlıca kursu ilk defa verilmeye başlanacak.

Merkezin etkinliklerinin iki yılını tamamladığını üçüncü yıla dolu etkinliklerle başlayacaklarını belirten MEDEM Müdürü Uzman Elif Gür şöyle dedi:

"Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi olarak geçen iki yılda üniversitemiz öğrencileri ve çalışanlarına ve Zonguldaklılara pek çok alanda değişik etkinliklerle kültürel müktesebatımıza uygun çalışmalar sunmaya çalıştık. Bu yılda yeni etkinlik ve programlarla çalışmalarımıza başlıyoruz. Çalışmalarımızı planlarken öğrencilerimizin programlara katılma zamanlarını derslerine mani olmayacak şekilde ayarlamaya özen gösterdik. Bu yıl ilk defa yapılacak çalışmalarımız var. İnsaf İsraf Kısa Film Yarışması’nın startını verdik. Geçen yıl başlattığımız Anne Üniversitesi programın yakında tekrar başlatacağız. Çalışmalarımızı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’in destekleri ve direktifleriyle gerçekleştiriyoruz. Geçen iki yıl boyunca sunduğu desteklerinden dolayı Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Bu yılki çalışmalarımıza tüm BEÜ ailesini ve Zonguldaklıları davet ediyoruz.”

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, MEDEM’in çalışmalarının bu kapsamda önemli bir yer teşkil ettiğini belerttiği konuşmasında şunları söyledi: “Üniversite olarak öğrencilerimizin ve ihtiyaç duyduğu yada istekte bulunduğu her alanda ürün vermeye çalışıyoruz. Üniversiteye gelen öğrencilerimiz alanlarında yetkin bir birey olmanın yanında Üniversite bünyesinde katıldığı program, etkinlik vb. çalışmalarla daha donanımlı bir insan olarak toplumsal yaşama dahil olması için her türlü altyapı olanaklarını sunmaya çalışıyoruz. 7/24 saat yaşayan kampüsler oluşturuyoruz. Sosyal donatı alanları ve etkinliklerle öğrencilerimizin burada bulundukları zamanı nitelikli geçirmeleri için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama Araştırma Merkezi’miz kurulduğu günden bu güne önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Bu yıl da yeni çalışmalarla yoluna devam ediyor. Medeniyetimize ait kültürümüze ait bu tür çalışmalar gençlerimizin yerlilikten nasiplenerek evrensel değerlerle kaynaşmasını daha orantılı hale getiriyor. Bu vesileyle tekrar yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, MEDEM ekibine 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışmalarında başarılar diliyorum.”