Muğla’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde düzenlenen programla kutlandı. Düzenlenen programda adaylıklarını tamamlamış 5 öğretmene ve emekli olan 27 öğretmene plaket verildi.
Muğla Valisi Amir Çiçek törende öğretmenlere seslenerek, “Mesleğe öğretmen olarak başlayan bir Vali olarak seslenmek istiyorum. Bilmek ve öğrenmek insanın varoluşunda var. Öğretmen iyi ya da kötüyü, doğru ya da yanlışı ayırt ederek çocuklarımıza gösteren kişidir. Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugünde gelişimin anahtarı durumunda. Geleceği inşa edecek olan sizlersiniz. Yeni nesil sizlerin elinde yetişecek. En önemli vazifeniz dünyadaki değişime seyirci kalmadan çocuklarımızı bugünün değil yarının şartlarına göre yetiştirmeniz” dedi.
“ECDADINIZI UNUTMAYIN”
Öğrencilere de seslenen Vali Çiçek, “Ecdadınızı sakın unutmayın. Değerlerimize her zaman sahip çıkın. Türkiye tarihindeki en büyük ihaneti 15 Temmuz’da yaşadı. Ülkemizdeki Cumhuriyet ve demokrasi sevgisini hepiniz gördünüz. Bunları gördükten sonra sizi kullanmalarına asla izin vermeyin. Öğrencilerimize 15 Temmuz’u iyi anlatmamız gerekiyor. Yurt dışındaki ülkeler şaşırıyorlar. Fakat şaşırmasınlar. Çünkü 15 Temmuz hain darbe girişimini zamanında milli birliğimizi iyi anlatan öğretmenler sayesinde bastırdık. O öğretmenlerin yetiştirdiği çocuklar sayesinde” dedi.
ÖĞRETMENLERE MİNNET BORÇLUYUZ
İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci yaptığı konuşmada, öğretmenlere minnet borçlu olduklarını belirterek, “Öğretmenin olduğu yerde bayrak vardır. Öğretmenin olduğu yerde Cumhuriyet ve demokrasi vardır. Beni öğretmenliğimle hatırlayın diyen Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenliğin çok önemli olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca Muğla’da eğitim seviyemiz çok yüksek. Eğitimde başarılı bir şehiriz. Diğer illere gittiğimizde bize bu başarının nereden geldiğini soruyorlar. Bende Valimizin ilk mesleğinin öğretmenlik olduğu için şanslı olduğumuzu söylüyorum” diye ifade etti.