Big Chefs Mutfak Koordinatörü şef Murat Aslan, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Bir Aşçının Dünlüğü’ adlı etkinlikte geleceğin şefleriyle deneyimlerini paylaştı.

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi Sanatları Bölümü, Big Chefs Mutfak Koordinatörlüğünü yürütmekte olan şef Murat Aslan’ı ‘Bir Aşçının Dünlüğü’ konulu adlı etkinlikte konuk etti. İAÜ Florya Halit Aydın Yerleşkesi’nde restoran ekipmanları üreticisi İnoksan’ın sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte, gastronomi alanında yaptığı işlerle adından söz ettiren şef Murat Aslan, gastronomi öğrencileriyle bir araya geldi. ‘Bir Aşçının Dünlüğü’ konulu söyleşi gerçekleştiren Aslan, geleceğin şef adayı öğrencilere mesleğin inceliklerine yönelik deneyimlerini aktardı.

Bitmek bilmeyen enerjisiyle şef adayı öğrencilerimize mesleğin öneminden, inceliklerinden, başarılı olabilmek için yapılması gerekenlerden söz eden gastronominin usta şefi, öğrencilere mesleki hayatta kendilerini bekleyen zorluklardan ve bunların nasıl çözüleceğinden, popüler olmanın sırlarından, restoran işletmeciliğinden, meslek hayatındaki kendi deneyimlerinden bahsetti.

Eğlenceli sunumuyla tüm öğrencilerin dikkatini çekmeyi başaran şef Murat Aslan, sunumu sırasında sosyal medya kanallarında canlı bir yarışma düzenleyerek sorduğu sorulara en iyi cevapları verenler arasından kura ile tespit edilen öğrencilere bıçak takımı, aşçı ceketi ve kitap gibi hediyeler armağan etti. Gastronomi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Murat Aslan’a yapılan teşekkür plaketi takdimi ile son buldu. Söyleşinin ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi Sanatları Bölümü’nün en son teknolojilerle donatılmış mutfağını da ziyaret eden şef Murat Aslan, öğrencilerin eğitimine yönelik hazırlanan mutfak donanımlarından dolayı memnuniyeti dile getirdi ve bölüm hocalarını tebrik etti.