İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği etkinlikte 3 binden fazla öğrenci, çalışmalarını NASA’da yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız ile e-konferans sistemiyle canlı bağlantı kurarak, merak ettiklerini sordu.

“İlham veren buluşmalar” adı ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği etkinlikte İzmir’in 30 ilçesinde bulunan 100 okuldan 3 binden fazla öğrenci, çalışmalarını NASA’da yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız ile e-konferans sistemiyle canlı bağlantıda buluştu. Okullarında kurulan e-konferans sistemiyle Dr. Umut Yıldız’ın astrofizik ve uzay alanında verdiği bilgileri heyecanla dinleyen öğrenciler, merak ettiklerini de NASA uzmanına sorma fırsatını yakaladı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de e-konferansa bir grup öğrenciyle birlikte 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’ndan katılım sağlarken, İzmir’de bulunan yaklaşık 850 bin öğrencinin değişen dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilmelerini sağlamak istediklerini vurguladı. Yahşi, “Onların bilime yönelik meraklarını gidermek için bir çalışma başlattık. Bu bir ilk. Uzayı merak eden öğrencilerimizle canlı yayınla NASA uzmanını buluşturuyoruz. Onları model olarak görebiliyorlar. Uzay madencilikten turizme, savunma sanayisine kadar ilerliyor ve öğrencilerimizin de buna şahit olmasını istiyoruz. Sadece ders kitaplarından değil teknolojiyi kullanarak bu dersleri vermek istiyoruz. Öğrencilerin merakını gidererek ufuklarını daha da açacağız” diye konuştu.

“İlham veren buluşmalar” adı verilen etkinlikte bundan sonra da CERN’de görev yapan bir uzmanın konuk edileceği ifade edildi.