Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından, sorumluluk bölgesinde bulunan okullarda öğrencilere kişisel güvenlik ve suçtan korunma konusunda eğitim verildi.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın, güvenli bir ortamda eğitimlerine devam etmeleri, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklar ile suç ve şiddet olaylarından korunmalarını sağlamak maksadıyla Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan okullarda ve çevrelerinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmasına yönelik faaliyetler icra edilmektedir" ifadesinde bulunuldu.

Açıklamada konuyla ilgili olarak şu bilgiler verildi:

"Güvenli Eğitim Koordinasyon görevlileri ve Çocuk Kısım amirliği personelince öğrencilere kişisel güvenlik ve suçtan korunma hususlarında eğitim programları hazırlanarak okul yöneticileriyle koordineli olarak öğrencilerin bu programlara katılmaları sağlanmakta, konu ile ilgili broşür ve dergi dağıtımı yapılmaktadır.

Jandarma tarafından çocuklarımıza sahip çıkmak, bilgili ve bilinçli, kültür seviyesi yüksek, vatan ve milletine faydalı bir gençliğin yetiştirilmesine katkı sağlanması için Kişisel Güvenlik ve Suçtan Korunma konusunda bilgilendirme faaliyetlerinin yapılmasına devam edilecektir."