Adıyaman’da öğrenci servis şoförleriyle yapılan toplantıda şoförlere çeşitli uyarılar yapıldı.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği toplantıda öğrencilerin güvenli taşınması konusu ele alındı. Toplantıda servis şoförlerinin yapmaması gereken davranışlar altı çizilerek anlatıldı. Halk eğitim merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Jandarma Asayiş Komutanı Yarbay Vedat Kültür, öğrencilerin taşınması ve uyuşturucu mücadele konusunda ayrı bir önem verdiklerini ve servis şoförlerinin de bu önemin farkına varması gerektiğini dile getirdi.

Adıyaman Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Emirzay ise konuşmasında, Adıyaman’da okul servis taşımacılığı yapan 276 aracın olduğunu, servis şoförlüğünün sorumluluk isteyen bir görev olduğuna işaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ise sürücüleri uymaları gereken kurallar konusunda uyararak, “Sizler insanların en kıymetli varlıklarını taşıyorsunuz. Kendi çocuklarınızı taşıyormuşsunuz gibi hissetmelisiniz. Servis araçlarında belirlenen kurallar var ve bu kurallara uymak zorundayız. Servislerde her öğrencinin koltuğu belli olsun. Sizler araçta sigara içmeyin, çocuklara araçta bir şey yedirip içirmeyin. En önemli konu servise binen çocuklara kesinlikle fiziki temasta bulunmayın. Yani dokunmayın. Çocuklara dokunma noktasında hassas olun. Çocuklar koltuğuna otursun, kemerini bağlasın, sizinle konuşmak istiyorsa konuşsun. Sizlerde araçlarda çocuklarla yada başkalarıyla konuşurken konuştuklarınıza dikkat edin. Çünkü onların yanında konuştuğunuz her şey onların beynine kazınıyor. Sizleri örnek alıyor. Sizler kötü bir şey yaptığınızda sadece sizi bağlamıyor. Tüm Adıyaman’ı bağlıyor. Adıyaman’da bir servis şoförünün yaptığı yanlış medyada yer aldığında tüm Adıyaman bunun altında kalıyor” dedi.

Daha sonra Trafik Denetleme şube Müdürü Osman Kolay tarafından servis araçları ve sürücülerde aranan vasıflar ile ilgili bilgi verdi.

Osman Kolay, “Temel amacımız karayollarında, servis araç sürücülerini bilgilendirerek, trafik güvenliğini en üst seviyeye çıkartmak ve böylece yol kullanıcılarımız olan yaya-yolcu (özellikle öğrenciler) ve sürücülerin trafik kazalarına karışmalarını önlemektir. Kentimizde güvenli bir servis taşımacılığında, her kişi, kurum ve kuruluşa görevler düşmektedir. Bu bilinçle hareket edilirse hepimiz kazanmış olacağız. Ailelerimizin mutluluk kaynağı ve geleceğimizin garantisi olan çocuklarımızı evlerden okullarına, okullarından evlerine taşımak gibi çok önemli bir hizmet vermektesiniz. Sizlere emanet edilen çocuklarımızın güven içinde taşınması, sizlerin çocuklara karşı olan sevginize, ilginize, şefkat ve merhametinize bağlı bulunmaktadır. Bunun içinde, her şeyden önce aracınızı güvenli, temiz ve bakımlı bulundurmanız, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinin öngördüğü düzenlemeleri, tertip ve donanımları tamamlayıp devam ettirmeniz gerekmektedir” dedi.