Okullar 6 gün mü oluyor? Twitter Ve Sosyal Medyada okulların 6 güne çıkarıldığı ve cumartesi günü de okul olacağı haberleri dolaşmaya başladı.
 
MEB'in bu yönde almış olduğu resmi bir karar yok, 6 gün okul olacağı sadece bir iddiadan ibaret.
 
#Okullar6günOluyor TAGI KARIŞTIRDI

 
Okullar 6 gün oluyor iddiasının kaynağı twitter görünüyor. Sosyal medya alanı olan twitter.com'da #Okullar6günOluyor tagı zirveye oturmuş durumda. İddiaya göre yeni eğitim döneminde dershane ihtiyacını karşılamak için okullar 6 gün oluyor, cumartesi günleri de okul olacak.
 
Okullar 6 gün oluyor söylentisinin resmi bir kaynağı ve dayanağı yok. Twitterda zirveye oturan bu tag bir dedikodu ürününden başka bir şey gibi görünmüyor.

 6 GÜNE TEPKİ YAĞDI

 
Twitterda bu söylentiye kanan çok kişi 6 güne tepki yağdırdı. TT listesinde (yanda gördüğümüz) zirvede olan #Okullar6günOluyor başlığı altında herkesten itiraz var.
 
OKULLAR ERKEN AÇILACAK

 
MEB sürprizi yeni eğitim dönemi takviminde yaptı, bu yıl okullar erken açılıyor. 2006-2007 eğitim öğretim yılından bu yana ilkokul birinci sınıfa başlayan minikleri okula uyum içinbir hafta önce okula başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, uygulamayı genişletmeye hazırlanıyor.
 
Bu yıl ilk defa ortaokula başlayacak olan öğrencilerin tamamını okula bir hafta erken başlatacak olan Bakanlık, uygulamayı liseliler için de hayata geçiriyor. Milli Eğitim Bakanlığın bu önemli bir kararıyla bu yıl 40 ilde okulların bir hafta erken açılacak.
 
OKULLAR 40 İLDE ERKEN AÇILACAK

 
Geçtiğimiz yıl 12 pilot okulu diğer liselerden bir hafta önce açan Bakanlık, uygulamanın başarılı olması sebebiyle projeyi genişletme kararı aldı. Buna göre aralarında Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin de yer aldığı 40 ildeki 82 lisede bu yıl bir hafta erken ders zili çalacak.
 
Uygulama sayesinde liselerde eğitim öğretime başlayan 9. sınıf öğrencilerinin eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce öğrenim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi sağlanacak. Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği uyum programında öğrenciler 9.00-12.30 saatleri arasında okulda olacak fakat ders işlemeyecek.
 
OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

 
2014-2015 Eğitim Öğretim yılı planlamaları da başladı. MEB hazırladığı genelge ile 2014-2015 eğitim öğretim yılının ayrıntılarını belirtti. Gönderilen genelgeye göre;
 
Bu eğitim ve öğretim yılına ait çalışma takviminin, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmelikleri hükümleri doğrultusunda belirtilen şekilde düzenlenmesinin uygun görüldüğü ifade edildi.

Kaynak: rota haber