MUĞLA (AA) - Muğla'da 2015-2016 eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

İl merkezinde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'nin Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törene öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ekinci ve beraberindekiler daha sonra Muğla Valisi Amir Çiçek'i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiçek, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere, 2015-2016 eğitim öğretim yılının huzur dolu, hoşgörü, sevgi ve dayanışma içerisinde geçirilmesini diledi.

Yaz tatilinde eğitim öğretim yılının daha verimli geçmesi için okulların fiziksel durumunun hazır hale getirildiğini belirten Çiçek, "Okullarımızın, gereken onarımları yapıldı. Bizim amacımız çocuklarımıza iyi bir eğitim vererek onları vatana ve millete hayırlı insan olarak yetiştirmek” dedi.

Çiçek, öğrencilerin bilgiyi işleyerek hayata geçirebilmesi gerektiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizin bilgiyi hayata geçirerek, davranış şekline dönüştürülebileceği bir eğitim almalarını çok önemsiyoruz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimize sadece bilgiyi transfer etmeyecek. Bilgi ile birlikte karşısındaki çocuğun yaşına göre davranış şekillerini ve o bilgiyi kullanabilme kabiliyetini geliştirecek. Eğitimde bunu başardığımız takdirde çocuk hayata daha iyi hazırlanmış olur. Bu şekilde öğrenim hayatını bitirdiğinde çocuklarımız kendi kimliğini, kişiliğini ve sorumluluğunu kazanır. Eğitimin en önemli amaçlarından biri budur."

Güvenli eğitimin üzerinde hassasiyetle durulduğunu ifade eden Çiçek, "Üzerinde durduğumuz en önemli konulardan birisi güvenli eğitimdir. Bu konuda emniyet ve jandarma teşkilatlarımız sorumluluk bölgelerinde okullarla ilgili genel güvenliliği sağlamakta" diye konuştu.  

Tören, daha sonra Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda devam etti.

Buradaki törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Osman Gürün, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı. 

Törende konuşan Ekinci, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarı dileyerek, Muğla'da 758 okulda 138 bin 905 öğrenci ile yeni eğitim yılında 10 bin 336 yönetici ve öğretmen görev yapacak" dedi.