Ankara Keçiören Halk Eğitim Merkezi’nde Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılımı ile resmî olarak başlatılan programda, Emine Erdoğan bir konuşma yaptı. Türk milletinin eğitim seferberliklerine her zaman çok büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Emine Erdoğan, himayesinde gerçekleşen “Haydi Kızlar Okula”, “Ana-Kız Okuldayız” gibi kampanyaların eğitim alanında önemli adımlar olduğunu söyledi. Emine Erdoğan, bu çabalar neticesinde temel eğitimde kız öğrencilerin okullaşma oranının erkeklerle aynı oranı yakaladığına dikkat çekti.
Emine Erdoğan, Türkiye’de 14 yaş üstü nüfus içinde okuma-yazma bilmeyenlerin oranının %4 olduğunun altını çizerek, 2.5 milyona tekabül eden bu oranın sıfırlanması hedefiyle yola çıkıldığını belirtti. Emine Erdoğan, okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmamasına dair umudunu ifade ederek, bundan sonra yapılacak kampanyaların eğitim kalitesini artırmaya yönelik olması gerektiğini vurguladı.

Programda Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Emine Erdoğan ve ilgili katılımcılar kursiyerlerin eğitim gördüğü sınıfları dolaştı.

275 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Millî Eğitim Bakanlığı’nın çalışmalarıyla hazırlanan 8 haftalık sertifika programının ilk etabına, kampanyanın duyurusunun yapıldığı Şubat ayı başından bu yana 275 bin kişi başvurdu. 8 haftanın sonunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde verilecek.

Söz konusu seferberlik programına katılmak isteyen vatandaşların Muhtarlıklar, Kaymakamlıklar,