İlköğretim Haftası münasebetiyle Oltu’da da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Oltu Yasin Haşimoğlu İlkokulu tarafından düzenlenen kutlama programı öncesi Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra programın kutlanacağı Oltu Kaymakamlığı Konferans Salonu‘na geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programı, Yasin Haşimoğlu İlkokulu Müdür Yardımcısı Yusuf Alptekin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasıyla devam etti.

Alptekin, “Eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretimin önemi yadsınamaz bir gerçektir. Sevgili öğrenciler, sizler okullarınızda kişiliği gelişmemiş, ilke ve hedefleri olan, çağdaş, bilgili, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı, zorluklarla baş edebilen, yenilikçi gençler olarak yetişiyorsunuz. Sizlerin başarısı Türkiye’mizin temellerini daha da sağlamlaştıracak, ülkemizin geleceği umut dolu olacaktır” dedi.

Ardından Yasin Haşimoğlu İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan dans gösterileri, oratoryo ve şiirlerin okunmasıyla kutlama programı sona erdi.

Kutlama programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.