Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Özel Mektebim Okulları Tekirdağ Kampüsü’nün Ortaokul Açılış Lansmanı düzenlendi. Etkinliğe katılan Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, “Bir okul açılır, bir hapishane kapanır” dedi.

Hürriyet Mahallesi’ndeki Mektebim Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğe, Kalko’nun yanı sıra, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, Tekirdağ PTT Başmüdürü Cafer Ersoy, Mektebim öğrencileri ile veliler katıldı.

Ortaokul Açılış Lansmanı’nda bir konuşma yapan Ümit Kalko, “Biz eğitimciler olarak ‘bir okul açılır, bir hapishane kapanır’ düsturuna çok inanıyoruz. Her işin başı eğitim diyoruz, eğitimi inşaatın temeline benzetiyoruz. Temel sağlam olursa, binanın kaç kat olduğunun önemi yok diyoruz. Onun için çocuklarımızın temelini sağlam atmanın yolu, geleceğimizin temellerini sağlam atmanın yolu eğitimden geçiyor” dedi.

Ümit Kalko, Özel Mektebim Okulları’nın Türkiye’deki durumu hakkında bilgiler paylaşarak, “Türkiye genelinde şu anda 51 kampüsümüz, 30 bine yakın öğrencimiz, 6 bine yakın çalışanımızla aslında çok büyük bir aileyiz. Kısa sürede bu kadar yükselme göstermemizin temelinde yatan sebep aslında bizim ’Mektebim Anayasası’nda gizli. Mektebim’in 4 maddelik bir anayasası vardır, birincisi; ‘vatanını, milletini seven, toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede duracağız’, ikincisi; ‘eğitimden kazandığımızı, eğitim dışında başka yere yatırmayacağız’, üçüncü maddemiz; ‘eğitim sektörü dışında başka hiçbir sektörde yatırımcı olmayacağız’, en güzel olanı da 4. maddemiz; ‘ilk 3 madde değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.’ Dolayısıyla bizim işimiz eğitim. Bu işten kazandığımızı bu işe yatırmaya devam ediyoruz. Onun için tüm enerjimizi, sinerjimizi sadece Mektebim’e ayırdık” diye konuştu.

Ümit Kalko, eğitime yaptıkları yatırımın sadece Mektebim Okulları’na olmadığını, kazançlarının bir kısmıyla da ülkenin ihtiyacı olan yerlerinde devlete destek olmak amacıyla bağış niteliğinde okullar yaptırdıklarını anlatarak, “Kendi imkanlarımız çerçevesinde devlete destekler sağlamaya gayret ediyoruz, örneğin bundan birkaç ay önce Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’ı ziyaret ettim, bana Kars merkeze bir okul yapılacağını söyledi. ’24 derslikli bir Anadolu lisesi bu size yakışır’ dedi. Biz de ’emriniz olur’ dedik. Kars’a gittik protokolümüzü imzaladık. Oradan sonra ilk defa hayatımda köyüme gittim, biz yıllar önce göç ettiğimiz için kimsemiz yok köyde, herkes Ankara’da o yüzden gitmek nasip olmamıştı köyüme. Köyümüzün okulunun da ihtiyaçları vardı, onlar için protokolü değiştirdik, onu da işin içine kattık. Birde ’öğretmenlerimizin köyde kalmasını istiyorum’ dedim, öğretmenlerimiz için de lojman yaptık ve Kars’a da böyle bir destek sağladık. Sadece memleketim olduğu için değil, o anda o bölgede ihtiyaç vardı, imkanlarımız da ona müsaitti. İnşallah her sene, bir projemiz var, bir ay içinde bakanlığa sunacağız. Her yıl 10 tane köy okulunu devletimize bağışlamayı düşünüyoruz. Bundan sonrada projemizi ulusal çapa yayıp, her sene bizden on tane bakalım kimlerden kaçar tane şeklinde hedefimiz de yılda bin tane okulun bu şekilde hayırseverler eliyle yenilenmesini sağlamak” ifadelerini kullandı.

“Vatanseverliği kazandıramazsak tehlikeli bir nesil yetiştirmiş oluruz”

Ümit Kalko konuşmasının devamında, 15 Temmuz darbe kalkışmasının, eğitimli ancak manevi ve milli duygulardan yoksun kişilerce yapıldığını hatırlatarak, “Bu yaşanan darbe kalkışmasından sonra, biz öğretmenlerimize şunu söyledik; ’evet dersler önemli, derslerde başarılı olsunlar, ama başında vatanseverliği getirmezsek, vatanını, milletini seven bireyler olarak, çocukları yetiştirmezseniz, sadece eğitim verirseniz işte o zaman çok tehlikeli bir nesil yetiştirmiş oluruz.’ Darbe kalkışmasını yapanlar kimlerdi diye baktığımızda, hepsi çok eğitimli insanlardı. Ama içinde vatan sevgisi olmadan eğitim olduğunda, bunlar vatan hainliği olarak ortaya çıkıyor” dedi.

Özel okullaşmanın eğitime bir kalite kattığını belirten Kalko, devlet destekleriyle beraber, özel okullaşmanın 2023 yılında yüzde 20-25’lere ulaşacağını aktararak, özel okullar arasındaki tatlı rekabetin uzun vadede devlet okulları arasında da yaşanacağını ifade etti.

Kalko’nun ardından konuşan Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, bir memleketin kalkınması için, ciddi manada yatırımlar yapılması gerektiğini anlatarak, “Bu yatırımların içerisinde en önemli yatırım eğitim yatırımıdır. Eğitim bütün alanları etkileyebilecek bir mecradır. Özel okullar, devlet okullarına bir katkı sağlamış oluyorlar. Hem devletin eğitime yapacağı yatırımları azaltırken, hem de kendi bakış açılarını eğitim sistemimize getirerek, daha iyi bir eğitim ve daha iyi yetişmiş bir genç nesil konusunda bizlere yardımcı oluyorlar” dedi.

Konuşmaların ardından Ümit Kalko, davetliler ile sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Etkinlikte klasik müzik dinletisi sunuldu ve çeşitli ikramlar yapıldı.