Nabi Avcı ve bakanlık müsteşarlarına seslerini duyurmaya çalışan Psikolojik Danışman ve Rehberler veya MEB’de ki ismiyle rehber öğretmenler, çağdaş eğitim sistemi içerisinde rehberliğin rol ve işlevleri göz önüne alındığında eğitim kurumlarının rehber öğretmen ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini ifade ederek, bunun için 4.000 atamanın yapılması gerektiğini savunuyorlar.

Atama bekleyen aday Rehber Öğretmenlerin yoğun katılımı beklenen bir etkinlik için Twitter’da etkinlik düzenleyen Psikolojik Danışman ve Rehberler, bu şekilde Twitter’ın Türkiye gündemine gelerek seslerini duyurmayı hedefliyor.  #‎pdrye4000atama‬ olarak isteklerini sosyal medya üzerinde etiketleyen çalışan ve aday Rehber Öğretmenler hedeflerine ulaşarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya seslerini duyuracaklarına inanıyor. Bu kapsamda 16:00 itibariyle bugün Twitter’da etkinliklerini başlattılar.

Neden Atama İstiyorlar?

PDR bölümü öğrencilerinin atanması isteğinin altında her ne kadar şahsi hedefler gibi görülen “işe başlama, atanma” gayretleri görünse de, aslında Türk milli eğitimi açısından da rehberlik alanında uzman öğretmenlere ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyacı karşılamak üzere felsefe bölümü gibi alan dışı atamalarla MEB ihtiyacı gidermeye çalışmış olsa da, yapılan eylemler başarılı olarak neticelenmemiş ve ihtiyaçta karşılanamamıştı. Ancak şuan mezun olan PDR lisans mezunları 4.000 atamayı karşılayabilecek yeterlilikte olmasından dolayı, atama yapılması bekleniyor. Öyle ki, rehberlik hizmetlerine yapılacak gerek Rehber Öğretmen alımı gerekse imkanlar açısından yapılan yatırımlar, milli eğitim ve öğretimin kalitesinde ki artış açısından büyük önem taşıyor.