Aynı zamanda kendisi de bir PDR mezunu olan Milliyetçi Hareket Partisi 26. Dönem Aydın Milletvekili Deniz Kolalı Depboylu, TBMM'de söz alarak PDR alan ihlaline ilişkin endişelerini dile getirdi.

Depboylu, felsefe ve sosyoloji mezunlarının kısa süreli kurslarla, PDR mezunlarının atanması gereken yerlere atandığına değinerek, bu uygulamanın hakkaniyet ilkesine ve bilimselliğe aykırı olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a dönerek, felsefe ve sosyoloji mezunlarının rehber öğretmen olarak çalışmasına olanak tanıyan uygulama hakkında, "Sayın Bakan, diş hekimine beyin ameliyatı yaptırmak gibi olur diye düşünüyorum çünkü bu alanların eğitimleri farklı" ifadelerini kullandı.

Depboylu yaptığı açıklama da PDR lisans eğitimi boyunca alınan eğitimin kapsamına da değinerek, uzmanlık vurgusu yaptı. Öte yadan kısa süreli felsefe ve sosyoloji mezunlarına verilen rehber öğretmenlik kurslarının kapatılmasını isteklerini de Bakan Yılmaz'a ileten Bepboylu, anaokullarında rehber öğretmen normunun kaldırılmasını da eleştirdi.

Buna ek olarak sosyal medya hesabında da paylaşımda bulunan Milletvekili Deniz Kolalı Depboylu, şu ifadelere yer verdi;

"Alanında uzmanlaşmış, mesleğe münhasır eğitim almış PDR mezunlarında “işsiz sayısı” 10 bine yaklaşmışken farklı bölümlerden mezunlara verilen kısa süreli kurslarla atamalar yapılması hakkaniyete aykırıdır. Uzun ve meşakkatli olan bu eğitimin, 224 saat süren kısa bir kursla bireylere kazandırılması mümkün değildir. Anaokularında rehber öğretmen norm kadrolarının kaldırılmış olmasına anlam veremiyoruz."