PHP yazılım uzmanı olmak için öncelikle yeteneklerinizi ve ilgi alanlarınızı sorgulamalısınız. Bu kariyerin sizin hayatınıza yön vereceğini ve bu alanda gerçekten başarılı olmak isteyeceğinizi anlamak için bir kaç soruya cevap vermeniz yeterli olacaktır.

Aşağıda sıraladığımız sorular, eğer gerçekten bu alanda bir başarı sağlamak ve PHP yazılım uzmanı olmak istiyorsanız muhtemelen onaylayacağınız sorulardır.

  • Kodlama yaparak harika web siteleri ortaya çıkarmak size zevkli geliyor mu?
  • Kopya çekmem, özgün çalışırım diye düşünüyor musunuz?
  • Teknik altyapıyı anlayabiliyor musunuz?
  • Projeyi hayal edebilir ve plan yapabilir misiniz?


Bir PHP yazılım uzmanı aynı zamanda diğer dilleri de önemli ölçüde bilir ve her zaman için yeni bir şeyler öğrenmeye açıktır. Bu aslında kısmen doğal bir yetenek olarak kabul edilebilir. Teknoloji ile yakından ilgilenmek ve yeniliklere hakim olarak, özgün bir düşünce ile yeni projelere imza atmak, bir PHP yazılım uzmanı için sayılabilecek başlıca özelliklerdir.

PHP Geliştiricisi yada Uzmanı Olmak


PHP uzmanı yeniliklere hakim olmalıdır çünkü kullanmış olduğu dil sürekli olarak günceldir. PHP şu an için pek çok iş projesi odaklı web siteleri, yazılımları geliştirmek için en çok kullanılan dildir. Dolayısıyla bu işin uzmanı sınıfında olan bir İzmir php yazılım uzmanı aynı zamanda bu dili kullanmak konusunda uzmandır.

Bir PHP uzmanı için üzerinde duracağı proje önemlidir. Projenin kapsamına göre sahip olduğu PHP bilgisini sorgulaması ve geliştirmesi gerekebilir. Bu da kimi zaman deneme yanılma ile öğrenilen bu dilin, eğitim ile öğrenilmesi anlamına gelir. Bu çalışmaları belirleyen bir diğer önemli unsur ise bağlı bulunan firma, sunulan projeler ve beklentilerdir.

PHP uzmanı İzmir çapında farklı firmalar ile çeşitli düzeylerde projeleri sağlar. Uzmanlık alanı alt, orta ve üst düzey olarak sınıflandırılabilecek web site yada yazılım projeleri için geçerlilik sağlamaktadır. PHP Uzmanları aynı zamanda birer yazılım mühendisliği yada bilgisayar mühendisliği lisans mezunu olabilirler yada kendi çapında hizmet sağlayan ve daha düşük PHP bilgisine sahip, freelance olarak çalışanlardır.