Daha önce Giresun’da görev yapan polis memuru tayin olduğu Mardin’in Mazıdağı ilçesinde örnek bir kampanyaya imza atarak, Giresun’daki hayırseverlerle Mazıdağı’ndaki ihtiyaç sahibi öğrencileri buluşturdu.
Giresun Emniyet Müdürlüğü’nde yaklaşık 15 yıl görev yapan Hüseyin Emir bir süre önce tayin olduğu Mazıdağı’ndaki öğrencilerin ihtiyacı üzerine kitap ve kırtasiye kampanyası başlattı. Giresun’daki il ve ilçe belediyelerinin öncülüğünde hayırseverlerden gelen kitap ve kırtasiye yardımlarını öğrencilere ulaştırdı.
Yapılan yardımla ilgili bilgi veren polis memuru Hüseyin Emir, “Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görev yaptıktan sonra şark görevi için Mardin ili Mazıdağı ilçesine tayin oldum. Başpolis memuru olarak görev yaptığım ilçede Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Kitapsız büyüyen çocuk susuz ağaca benzer’ sözünün ışığında öğrenim gören çocukları kitapla buluşturmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz kampanyaya Giresun’dan destek istedik. Kampanya kapsamında çoğunluğu Giresun ilinde bulunan yardımseverlerden temin ettiğimiz Türk ve dünya klasiklerinden oluşan 799 kitap dergi ile 91 öğrencilik paketlenen içerisinde kuruboya, suluboya, pastel boya, cetvel takımı, kalem, silgi, açacak, yapıştırıcı, kalemlik gibi malzemelerin bulunduğu kırtasiye malzemesini ve 30 yetim çocuğa dağılmak üzere kışlık bot temin ettik. Bu kitap ve malzemeleri öğrencilerimize teslim ettik. Buradan bütün Giresun’a öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.