Şehit haberlerine sert tepki gösteren Şentürk, HDP'lilere ilişkin paylaştığı paylaşımı nedeniyle görevden uzaklaştırıldı.

ŞEHİT BAŞINA BİR HDP'Lİ

Şentürk'ün üniversiteden uzaklaştırılmasına neden olan paylaşımı olarak gösterilen “Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” paylaşımı dikkat çekmişti.

Facebook üzerinden yapmış olduğu paylaşım nedeniyle görevinden uzaklaştırılan Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi olarak görev yapıyordu. Sonraki paylaşımında ise "Gerçek yüzlerini bilmeden arkadaşlık taleplerini kabul ettiğim pkk sempatizanları ve paraleller acilen sayfamı terk etsinler. Aksi takdirde ben onları teker teker ayıklayıp sileceğim." dedi.

ÖZELDEN TEHDİT ALIYORUM

Şentürk, Facebook üzerinden de PKK sempatizanları tarafından tehdit aldığını öne sürerek "Bu yaptıkların karşılığını bulacak" şeklinde E. G. tarafından tehdit mesajı aldığını ifade etti. Şentürk mesaja cevap olarak ise aynı paylaşımında "Şu hale bakın? Eşkiya şehre inmiş üniversiteye girmiş. Şimdi de bütün bu imkanları kendisine sunan ülkenin askerini polisini savundum diye bana özelden hırlıyor." ifadelerine yer verdi.

ÜNİVERSİTEMİZDEN UZAKLAŞTIRDI

Arel Üniversitesi'nden ise Şentürk hakkında şu bildiri yayınlandı;

Üniversitemizin, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk'ün 10.08.2015 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama nedeniyle hakkında disiplin soruşturması açılmış ve soruçturma sonuçlanıncaya kadar adı geçen kişinin üniversitemizden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir.

Kamoyuna saygıyla duyurulur.

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlüğü