Hitit üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonunda Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen “Rektörümüz Öğrencilerle Buluşuyor” adlı söyleşide konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Dünya üniversitesi olabilme misyonuyla dünya standartlarında çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Üniversitenin daha iyi yerlere gelebilmesi ve büyümesi için yoğun gayret sarf ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yaptıkları her işin merkezinde öğrencilerin olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmaların öğrenciler tarafınızdan nasıl algılandığını önemsediklerini dile getiren Alkan, ‘Sağlam adımlarla yolumuzda ilerliyoruz. Üniversite olmak mı, üniversite kurmak mı? Bu soru çok önemli. Üniversite kurmak için sadece paraya ihtiyacınız var. Üniversite olmak mantalite değişikliğini gerektiriyor. Üniversite olmak çok ciddi bir entelektüel birikim gerektiriyor. Bu bir süreci gerektirir. Biz gücümüz yettiği kadar üniversite kurmaktan ziyade üniversite olmaya gayret çalışıyoruz. Üniversite olmak kolay bir iş değil. Bu yüzden de yavaşta olsa sağlam adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

Üniversite olarak bugün gelinen noktada 19 bin öğrenciye ulaştıklarını açıklayan Alkan, üniversitenin başta akademik kadro olmak üzere hemen hemen her alanda, nitel ve nicel anlamda büyüme ivmesi yakaladığını ifade ederek, ülke genelinde doluluk oranının lisansta yüzde 84 iken Hitit üniversitesi’ninde 2011 yılından sonra açılan lisans programlarına kayıt olan öğrenci sayısına göre doluluk oranının yüzde 92 olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Alkan, yakalanan bu oranın yeni açılan bölümlerin ne kadar doğru seçildiğini, özellikle bölüm açmada benimsenen istihdam odaklı yaklaşımlarının bir neticesi olduğunu belirtti..

Alkan, GreenMetrics 2016 Dünya Üniversiteleri sıralaması sonuçlarına göre üniversitenin Türkiye’den katılan devlet üniversiteleri arasında üçüncü.olduğunu anlatan Alkan, “Üniversitemizde öğrencilere sunduğumuz hizmetlere de açıklama getiren Prof. Dr. Alkan, tamamen kendi yazılımımız olan HUBİS otomasyon sistemiyle başvuruları yapılan çok sayıda öğrencimize kısmi zamanlı çalışma ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yemek bursu başvurularının objektif bir şekilde verildiğini, 89 öğrenci kulübüyle öğrencilerimizin sosyalleşmesi konusunda etkinliklerin düzenlendiğini, HİTİTSEM’de birçok alanda kurs verildiğini ifade etti. Altyapı çalışmalarının hızla tamamlandığını da dile getiren Prof. Dr. Alkan, dünya üniversite olabilmek misyonuyla dünya standartlarında çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.