Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2017-2018 Akademik Yılı ile ilgili yayınladığı mesajında Düzce Üniversitesinin tercih edilen yüksek öğretim kurumları arasında yer aldığını söyledi.

“Değer Üreten Üniversite felsefesiyle akademik hayata başlayan ve kuruluşundan bugüne kadar gerek eğitim-öğretim, gerek bilimsel çalışma ve gerekse bölgesel kalkınma alanında önemli başarılara imza atan Üniversitemizde, 2017-2018 Akademik Yılı’na başlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz” diyen Rektör Çakar “30 bini aşkın öğrencimiz ve 2 bin 500 çalışanımızla ülkemizin tercih edilen yükseköğretim kurumları arasında yer alan Üniversitemiz, teknolojik olanaklara sahip derslikleri, modern sosyal tesisleri ve nitelikli akademik kadrosuyla bu eğitim-öğretim yılında da öğrencilerine en iyi hizmet kalitesini sunmaya devam edecektir” dedi.

“Bilim için bilim değil, toplum için bilim”

Rektör Çakar, bilimin farklı alanlarında katma değer üretmeye çalıştıklarını belirterek “Bilim için bilim değil, toplum için bilim anlayışını ilke edinen Üniversitemiz, milli ve manevi değerlere bağlı, bilimin ışığında yürüyen gençler yetiştirme misyonuyla da önemli bir sorumluluğu yerine getirmektedir. Akademik ve idari personellerimizin katkılarıyla büyümesini sürdüren Üniversitemiz, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kurulmasıyla 14 Fakülteye ulaştı. Dördüncü Enstitümüz olarak kurulan Güzel Sanatlar Enstitüsü ve yeni açılan programlarıyla Üniversitemiz, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimdeki etkinliğini ve hizmet kalitesini gün geçtikçe artırmaktadır. Ayrıca bünyesindeki araştırma ve uygulama merkezlerine; deprem, su altı çalışmaları, deney hayvanları, süs ve tıbbi bitkiler alanında yeni araştırma ve uygulama merkezlerini katan Üniversitemizde, bilimin farklı alanlarında katma değer oluşturmayı hedefliyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Başarıyla temsil ettiler”

Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesinin katıldığını ulusal ve uluslararası etkinliklerde başarı ile temsil edildiğini işaret ederek “Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında sempozyumlar, kongreler, konferanslar ve paneller gibi birçok bilimsel ve kültürel etkinlik; konserler, tiyatrolar, sergiler gibi yine birçok sanatsal etkinlik düzenleyen Üniversitemiz, öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamakta ve şehre dinamizm katmaktadır. Katıldığı ulusal ve uluslararası etkinlik ve yarışmalarda, üniversitemizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden akademisyen ve öğrencilerimiz, gittikleri yerlerde önemli başarılara imza atarak ülkemiz ve Üniversitemizin adını gururla taşımışlardır. Yürütülen tüm faaliyetlerle birlikte girişimciliğin önemini her fırsatta vurgulayan Üniversitemiz; düzenlediği önemli etkinlikler ve yarışmalarla tüm öğrencilerimize girişimcilik kültürünü aşılamakta, bölgemiz ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına da destek olacak bireyler yetiştirmektedir. Bu yıl itibariyle 30 binin üzerinde öğrencisi bulunan ve gelecek yıllarda 40 bin öğrenci sayısına ulaşması beklenen Üniversitemiz, ilimizdeki tüm resmi, özel sektör kurum ve kuruluşlarının desteğiyle şehir-üniversite bütünleşmesi için elinden gelen her türlü çalışmayı yapmaktadır” dedi.

“Geleneksel ve tamamlayıcı tıp”

Prof. Dr. Çakar bu yıl üzerinde daha da yoğunlaşacakları Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamındaki Sağlık ve Çevre Alanlarında İhtisaslaşma Programları ile Düzce Üniversitenin, Düzce’nin “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” alanında bir cazibe merkezi olması için gerekli çalışmaları yürüteceklerini söyledi ve açıklamasına şöyle devam etti; “Yine aynı program kapsamında “Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı” alanındaki çalışmalarla, katma değerli ürünler üretmeyi hedefleyen Üniversitemiz, İlimizin ve Bölgemizin kalkınmasında öncü rol üstlenmeyi sürdürecektir. Ayrıca Milli Oyuncak üretimi ve Hızlı Tren konularında da ilgili paydaşlarla çalışmalar yürüten Üniversitemiz, bölgesel kalkınmada fark oluşturan projelerin hayata geçirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırdır.”

Rektör Çakar son olarak ise eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini dileyerek “Kurumumuzun bugünlere gelmesinde büyük özveri ve hizmet aşkıyla, iş ahlakı ve hukukundan ödün vermeden çalışan değerli mensuplarımız, yeni eğitim-öğretim yılında da aynı heyecan ve azimle Üniversitemizin ve Ülkemizin gelişmesi için fedakarca çalışacağınıza inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli mensuplarımızın yeni akademik yılını kutlar, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın öğrencilerimize, çalışanlarımıza, milletimize ve tüm eğitim camiasına hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.