Şekercihan Derneği, üniversite mezunlarına yönelik mezuniyet gecesi düzenledi. İstanbul Üsküdar Fethi Paşa Korusu'nda ki Dilruba Restaurant da gerçekleşen mezuniyet programı, akşam yemeği ile başladı.

ÜNİVERSİTE BİTTİ AMA İMTİHAN DEVAM EDİYOR

Münir Şahin Ağaryılmaz’ın sunumuyla gerçekleşen programın açış konuşması Şekercihan Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Özdemir tarafından yapıldı. Konuşmasına programda emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Özdemir, okulun bittiği ama imtihanın devam ettiğine vurgu yaparak, bu imtihana karşı ise bu asrın ilacı ve Kuran’ın tefsiri olan Risale-i Nur ile hazırlanması gerektiğini söyledi.

Özdemir, koca evrende küçücük bir dünya içerisinde küçük bir insan olduğumuzu ifade ederek, Rabbi Rahim’in misafiri olduğumuzu unutmazsak hayatımızın hep manalı olacağını ve ebedi ufuktan hiçbir zaman kopulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Başkan Özdemir, “Üstad (Bediüzzaman Said Nursi) hazretlerinin ömrü hayatında dört kelam ve kelime öğrendiğini söyler. Bunlar mana-i ismi, mana-i harfi, niyet ve nazar. Mana-i harfi tüm yaratılana Allah namıyla bakmaktır. Mana-i ismiyle bakmamaktır. Niyet ise insanın bütün amellerini sevaba kalb edebilir. Tüm hayatımızda üstadın da belirttiği gibi sünnet-i seniye rehberimiz olmalı. Hubb-ı cahtan kaçınıp sadece Allah’a kul olmak, yönelmek gerekir. Çünkü tüm makamlar fani ve geçicidir. Bu noktada namazın önemi büyüktür. Namaz bizleri iman ve Kur’an’a rabt eden bir bağdır. Tek bir vakit namaz kaçırdığınızda bile bunun sıkıntısını, üzüntüsünü yaşamalıyız. Tüm dileğim sizlerden bu manaları hiçbir zaman unutmadan ömrünüzü devam ettirmenizdir. İnşallah yıllar sonra yine böyle gecelerde buluşmak bu manaları konuşabilmek ve bu havayı teneffüs etmek dileğiyle hepinize cümleten hayırlı akşamlar diliyorum. Hayatta muvaffakiyetler ve başarılar temenni ediyorum.” dedi.

HELAL DAİRE KEYFE KAFİ GELDİ

Mezuniyet gecelerinin eğlenerek fakat helal daire sınırları içerisinde geçirilebileceğinin bir örneği olan programda, genç mezunları bekleyen sürprizler geceye renk kattı. Daha önceden organizasyon ekibi tarafından hazırlanan genç mezun adayların belirgin özellikleri, yaşadığı güzel anıları, hizmet karnesi ve birçok şahsi bilgilerinin de olduğu kişiye özel tanıtım slaytları ve fotoğraflar, üniversite dönemi hatıralarını yeniden canlandırdı.

Üniversite mezunlarına Şekercihan Derneği tarafından yaptırılan kişiye özel hatıra kalemleri de hediye edildi. Şekercihan Derneği adına hediyeleri takdim eden Eyüp Saraçlar, gençleri tebrik ederken kendisi de mezun olarak katılan foto-muhabir Tevfik Ertem, gecenin hatırasını fotoğraflarla kaydetti.

Şekercihan Mezuniyet Gecesi programının diğer fotoğraflarını görüntülemek için tıklayın.


Kaynak: Beyaz Gündem