Hızlı bir ivme kazanarak yükselişe geçen eğitim sektörü, 2001 yılından bu yana önemli gelişmelere tanıklık etti. Bu gelişmelerin mimarlarından biri olan özel okullar ise sektörü domine etmeye devam ediyor. Bugün gelindiği noktada özel sektöre ait 4.630 okul öncesi, 1.324 ilkokul, 1.481 ortaokul, 2.618 ortaöğretim ve 67 yükseköğretim kurumu bulunuyor. Bu anlamda Türk eğitim sektörünün öncü kurumları arasında yer alan Doğru Cevap Eğitim Kurumları bayilerini, Türkiye’de özel okulculuğun gelişimi ve gelecek ile ilgili hedeflerin konuşulduğu toplantıda buluşturdu.

Çok sayıda bayinin katılım gösterdiği toplantı, 6-8 Mayıs tarihleri arasında Antalya Amelia Beach Resort Hotel’de gerçekleşti. Yapılan toplantı kapsamında konuşan Doğru Cevap Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akarsu, bayilerine yatırımlar ve özel okullaşma ile ilgili bilgiler verirken, birlikte güçlü bir aile olduklarının vurgusunu yaptı.

“Eğitim sektöründe özel okullara büyük iş düşüyor”

Eğitim sektörünün çok ciddi bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu dile getiren Doğru Cevap Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akarsu; “Türkiye eğitim anlamında büyük bir arayış içindedir. Devlet ve eğitim kadroları bugüne kadar uygulanan eğitim sistemi ve felsefesinin ülkemize yetmediğini ve gelecek vizyonuna uymadığını görmüş ve konuyla ilgili çalışmalara başlamıştır. Bu çalışmalar nihayete ermediği sürece, eğitimde ve eğitim kurumlarındaki belirsizlik durumu devam edecektir. Bu noktada bize düşen görevler, ülkemizin dinamiklerine ve gerçeklerine uygun bir eğitim modeli geliştirerek, ülkesine ve geleceğe yararlı nesiller yetiştirmektir. Özel okulların bu konuda sorumluluk alması milli bir bilinçtir. Bugün 2016/17 eğitim-öğretim döneminde %7,6’ya ulaşan özel sektör payının varlığı bile bu konuda üzerimize düşen görevlerin ehemmiyetini ortaya koymaktadır” dedi.

“5 yıl içinde lider kurumlar arasına girmeyi hedefliyoruz”

Hedefleriyle ilgili değerlendirmede bulanan Akarsu; “Doğru Cevap Eğitim Kurumları kurulduğu günden bugüne özel öğretim kurslarıyla yaklaşık 52 bin öğrenciye hizmet veren, yayıncılık faaliyetleriyle 100 bini aşkın öğrenciye ulaşan ve sadece 1 yılda 3 bin öğrenciye eğitim veren bir kurumdur. Doğru Cevap bir yıl gibi kısa bir süredeönemli bir noktaya ulaşmışve daha iyisi için ilerlemeye devam etmektedir. Bu noktadaki hedefimiz; 5 yıl içerisinde birbirimize olan bağlılığımız, gelecek hedef ve misyonumuzla sadece hizmet kalitesiyle değil eğitim verdiği merkez ve öğrenci sayısıyla da lider kurumlar arasına girmektir. Bu hedefimize ailemizin bir ferdi olan sizlerin gayretli çalışmalarıyla ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

“Üniversite kurarak eğitim zincirini tamamlayacağız”

Holistik bir eğitim yapısı inşa ettiklerini ve ticari bir yer olmaktan öte idealleriyle hareket eden bir kurum olduklarını vurgulayan Doğru Cevap Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akarsu; “Doğru Cevap Eğitim Kurumları olarak anaokulundan liseye, özel eğitim kurslarından yayıncılık faaliyetlerine kadar eğitimin her alanında nitelikli bir hizmet sağlıyoruz. Bu konuda taviz vermediğimiz ilkelerimiz ve benimsediğimiz bir yol haritamız var. Eğitim için her zaman elimizi taşın altına koymaya hazır bir ekiple azim ve istikrarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konudaki en önemli hedeflerimizin başında ise Doğru Cevap çatısı altında bir üniversite kurarak eğitim zincirini tamamlamaktır” dedi.

“2023 hedefimiz, 50 şubeye ulaşmak”

Büyüme ile ilgi çok geniş kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Ramazan Akarsu; “Geçen sene itibariyle okullaşmanın startını verdik. Hizmetlerimiz, hedeflerimiz ve iç işleyişimizle ilgili bir toplantı serisini başlattık. Antalya’da çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. 2018-2019 eğitim yılında aramıza katılacak yeni yol arkadaşlarımız olacak. 2019-2020 itibariyle anlaşması sağlanmış yaklaşık 9 kurumumuz var. Bu anlamda 2023 yılına geldiğimizde hedefimiz 50 şube sayısına ulaşmak. Hızlı bir dönemece girmiş bulunuyoruz. Bu başarı; tüm aile fertlerimizin gücü, birlik ve beraberliğimizin sonucudur” dedi.