Manisa’nın Selendi İlçe Kaymakamı Ahmet Özdemir, "Kütüphanesi olmayan okul, kitabı olmayan öğrenci kalmasın” adı altında kampanya başlattı.

Selendi Kaymakamı Ahmet Özdemir, Fatih Ortaokulunu ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Özdemir, okulun eksik ve ihtiyaçları konusunda bilgi aldı. İlçe genelinde okullara kütüphaneler kazandırmak amacıyla, "Kütüphanesi olmayan okul, kitabı olmayan öğrenci kalmasın” adı altında kampanya başlattıklarını aktaran Özdemir, kütüphanelerin önemine değindi. Özdemir, "Bu kampanya 2017-2018 eğitim-öğretim yılımızın sonuna kadar devam edecek. Kampanyanın sonunda okullarımızda sadece adıyla değil, dört dörtlük kullanılabilecek kütüphaneler kazandırmak istiyoruz. Bu sadece kitap ve kütüphane kapsamında düşünülmemesi gereken bir kampanya değil, biz bu kampanyayla birlikte okuma seferberliği de başlatıyoruz. Her sabah bir okulumuzda okuma saatine gideceğiz. En çok kitap okuyan öğrencilerin evlerine misafir olacağız ve aileleriyle birlikte kitap okuyacağız. Birçok farklı etkinliklerle de bu kampanyayı desteklemeye devam edeceğiz. Açık havada ve kıraathanelerde de bütün devlet protokolüyle birlikte kitap okuyacağız. Okullarımızda yavrularımızla beraber okuma alışkanlıklarını geliştirici çalışmalar yapacağız. İnanıyorum ki yetişkin birer birey oldukları zaman yavrularımız bu okuma alışkanlıklarını ailelerine arkadaşlarına ve nihayetinde de kendi yavrularına aktaracaklar" dedi.

Kurulacak kütüphaneler için başta iş adamları ve hayırseverlerden destek beklediklerini belirten Özdemir, kendi maaşından da 500 TL de bağış yaptı.