Ticari amaçlarla kullanılan araçları yönlendiren şoförlerin sadece uygun ehliyetlere sahip olmaları yeterli olmuyor. Bu işi yapmak için gerekli olan eğitimleri başarıyla tamamlamaları ve sonrasında da Ulaştırma Bakanlığı tarafından açılan sınavları başarıyla vererek mesleki yeterlik belgesini almaları gerekiyor. Bu belge ise kısaca Src belgesi olarak adlandırılıyor.

Src belgelerinin tek bir çeşidi bulunmuyor. Yapılan işe uygun olan belgeye sahip olunması gerekiyor. Nasıl araçların boyutu ve tonajı değiştikçe farklı sınıflarda ehliyetler alınması gerekiyorsa, farklı amaçlarla kullanılacak olan src belgeleri de farklı tiplerde düzenlenmiş. Örneğin uluslararası alanda yolcu taşımacılığı yapılan araçları kullanan şoförlerin Src1 belgesine sahip olmaları gerekiyor. Ama tehlikeli madde taşımacılığı yapan araçları kullanacak olan kişilerin ise Src5 belgesi alması gerekiyor. Alınması gereken belge için gerekli olan ön şartlar ve tabi ki bu belgeleri almak isteyen kişiler için düzenlenen eğitim programları farklılık gösteriyor.

Src belgesi fiyatları yani bu belgeleri almak isteyen kişilerin tamamlaması gereken kişilerin devam edeceği eğitim programları da farklı fiyatlara sahip. Çünkü farklı tiplerdeki src belgeleri için farklı programlara sahip olan eğitimler veriliyor. Dolayısıyla bu programlara katılmak isteyen kişilerden talep edilen ücretler de değişiyor. Makalemizin içinde yer alan linkleri takip ederek Src belgeleri, farklı çeşitleri, ön şartları, uygulanan eğitim programları ve bu programlar için talep edilen ücretler konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.