Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)’na yapmış olduğu 2017 Teknik Destek Programı kapsamındaki başvuruları kabul edildi.

2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan “Disiplinlerarası Yaklaşımla Zeka Oyunları Eğitmen Eğitimi ve ERASMUS Projeleri Yazma Eğitimi” isimli projeler uygun görülerek kabul edildi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan sözleşme ile İlçede görev yapan farklı branşlardaki 30 öğretmene Disiplinlerarası Yaklaşımla Zeka Oyunları Eğitmen Eğitimi ve 27 Öğretmene ERASMUS Projeleri Yazma Eğitimi verilecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, “Öğrencilerin dikkatini çekmenin, merakını uyandırmanın onların kabiliyetlerini açığa çıkartmanın öneminden bahsederek önümüzdeki günlerde ilçede uygulanacak projelerle ilgili en büyük beklentinin Sungurlu’da düşünen, yeni fikirler ortaya koyabilen, keşfederek ve uygulama yoluyla öğrenen öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Mustafa Eryiğit, eğitim alanındaki gelişmeleri ve yenikleri yakından takip ederek uluslararası standartlarda öğrenciler yetiştirme vizyonunu gerçekleştirmenin ön şartının etkili, verimli, yeniliğe ve değişime açık öğretmenler aracılığıyla olacağını belirterek İlçede görev yapan öğretmenlerin mesleki gelişimine son derece önem verdiklerini ifade etti.

Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hayata geçirilen projelerle Sungurlu’da hedeflenen başarının sağlanmaya çalışıldığını, son olarak kabul edilen iki projenin öğretmenlerimiz adına çok büyük kazanç olduğunu belirtti.