English UK’in en son yayınladığı verilere göre, Türkiye’nin İngiltere’ye en çok öğrenci gönderen ilk 10 ülke arasında yer aldığı açıklandı.

Türkiye’de gençlerin ve ebeveynlerin yurt dışı eğitimlerine olan ilgisi her geçen yıl artıyor. English UK’in en son yayınladığı verilere göre, Türkiye İngiltere’ye en çok öğrenci gönderen ilk 10 ülke arasında yer aldı.

Türkiye’de yurt dışı eğitimin neden bu kadar revaçta olduğuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Koordinatörü Aslıhan Özenç, “Güncel verilere göre, İngiltere’ye en çok öğrenci gönderen ilk 10 ülke arasında öğrenci sayısını artıran tek ülke Türkiye. Belirli bir yaşın altındaki öğrencilerin eğitimleri boyunca ebeveynlerine de oturma izni vermesi, İngiltere’nin popülerliğini artıran bir etken ancak diğer ülkeler de farklı avantajlar sunarak öğrencileri kendilerine çekmeye çalışıyor” dedi.

Ayrıca Özenç, YÖK’ün geçtiğimiz sene yurt dışında lisans eğitimi alacak olan öğrencilerin LYS/YGS sınavlarına girme şartını ortadan kaldırmasının ardından, gerek İngiltere’ye gerekse diğer ülkelere olan ilginin daha da arttığını belirtti. Özellikle gelişen multimedya teknolojileri ve gittikçe küreselleşen eğitim sektörünün, hem Türkiye’de hem de dünya genelinde öğrencileri yurt dışında eğitime sevk ettiğini belirten Özenç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Günümüzde dünya vatandaşı olmanın önemini kavramış gençler eğitim için yurt dışını tercih ediyor. Birden fazla yabancı dil bilmenin yanında, başka bir ülkeye adapte olup orada yaşayabilmenin ve çalışabilmenin gelecekte bugünden daha da önemli olacağının farkındalar. Bu nedenle, ülke seçerken eğitimin ardından o ülkenin kendilerine sunduğu olanakları da ayrıntılı bir biçimde araştırıyorlar.”