Uludağ Üniversitesi, bünyesindeki akademisyenlerin araştırma ve yayın performanslarını hayata geçirdiği veri programı ile takip edecek. Yönetim, yapılan değerlendirme sonucunda en başarılı akademisyen ve bölüme ödül verecek.

Uludağ Üniversitesi, akademik performans değerlendirme sistemi ile araştırma ve yayın alanlarındaki çalışmaları somut verilerle takip edecek. Sadece akademik eğitim veren bir yükseköğretim kurumundan farklı olarak 3. nesil üniversite olma hedefiyle ilerlediklerini söyleyen Rektör Yusuf Ulcay, “Uluslararası açılımlar, teknolojik ve fiziki yatırımlar ile birlikte daha çok bilimsel projeleri hayata geçirebilen farklı bir Uludağ Üniversitesi kimliğini birlikte şekillendiriyoruz. İyi üniversiteler ancak nitelikli akademisyenler ile başarının teşvik ve taltif edildiği bir iklimle mümkündür.Bu anlamda, öğretim üyelerimizin çalışmalarına ve gelişimine destek verirken, başarının teşvik edilmesi ve objektif kriterler ışığında mesleki yükselmenin önünün açılmasını çok önemli olarak görüyoruz” dedi.

Hazırladıkları akademik değerlendirme performans formunda akademisyenlerin eğitim, araştırma ve yayın alanlarındaki çalışmalarını takiple birlikte, gerek ferdî, gerek bölümler, gerekse de fakülteler arasında ilerleme süreçlerinin takip edilebileceğini açıklayan Rektör Yusuf Ulcay, değerlendirme formları sayesinde, YÖK tarafından Türkiye’deki 15 araştırma üniversitesinden biri olarak gösterilen Uludağ Üniversitesi’ni gelecek hedeflerine taşıyacak çalışma arkadaşlarını ve fakülteleri ödüllendireceklerinin altını çizdi.

Ulcay; “Online akademik performans değerlendirme otomasyonu verilerince yapılacak olan puanlamalar neticesinde bölümünde 1. olan akademisyenlerimize ulusal veya uluslararası kongrelere katılma desteği sağlamayı, fakülte içerisinde en yüksek puanı alan bölümlerimize 100 bin TL alt yapı projesi ve en başarılı fakültemize 300 bin TL alt yapı projesi desteği vermeyi taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenler internet sitesinde yer alan formu 15 Ekim sonuna kadar doldurabilecek.