Risale-i Nur Enstitüsü, Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerşleşkesi'nde, 2018 teması için açılış programını yarın (4 Mart'ta) gerçekleştirecek. Enstitü'nün gerçekleştireceği açılış programına Şekercihan Derneği destek veriyor.

AÇILIŞ PROGRAMI YARIN

Enstitü, "hayat vahdet ve ittihadın neticesidir" hakikati ışığında yapılacak olan açılış, Risale-i Nur Enstitüsü'nün Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek. Yerleşke İstanbul Altunizade'de yer alıyor. Program 4 Mart Pazar, saat 14:00 saati itibariyle başlayacak.

Programda "İstasyonda 82 sene" adlı özel hazırlanan bir sinevizyonda katılımcılara izletilecek. Risale-i Nur Enstitüsü'nün bu yıl ki genel teması ise "Birlikte Yaşama Kültürü" olacak.

KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Yarın gerçekleştirilecek olan Risale-i Nur Enstitüsü açılış programı Mustafa Karaman'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayacak. Programın açış konuşmasını Prof. Dr. Ruhi Yavuz gerçekleştirecek.

Öte yandan Doç. Dr. Ahmet Yıldız tarafından sunulacak olan konferans ile program devam edecek. Konferansın konusu "İslam'ın Milli Görünümlerinden, Müslümanların Milliyetçilikle İmtihanına" olarak belirlendi.




TEMA: BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜ

Risale-i Nur Enstitüsü, 2018 yılının temasını "Birlikte Yaşama Kültürü" olarak belirledi. Zengin program içeriğine sahip çalışmalarıyla dikkat çeken Enstitü, gerçekleştirmeyi planladığın programların başlıcalarını paylaştı.



Kaynak: Beyaz Gündem